Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/03/01/na-kirovogradschini-zhinka-privlasnjuvala-koshti-ljudei-jaki-ne-mogli-samostiino-vihoditi-z-domu.htm
новини, 1 березня 2016

На Кіровоградщині жінка привласнювала кошти людей, які не могли самостійно виходити з дому


На Кіровоградщині поліцейські викрили 27-жінку, яку підозрюють у привласненні коштів. Громадянка входила в довіру до людей, які через різні життєві обставини мали проблеми з тим, аби самостійно виходити з дому. Жінка обіцяла за них провести низку «проплат». На підтвердження виконаних банківських операцій вручала потерпілим підроблені чеки. За скоєне тепер їй може загрожувати до від 3 до 8 років позбавлення волі, повідомляє сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області.


Першими «забили на сполох» кілька родин, що мешкали в одному з сіл Кіровоградського району. Громадяни, які отримували попередження про нарахування пені за вчасно не сплачені кредити, прийшли до банківських установ з чеками, які виявилися недійсними. Згодом аналогічна історія сталася з громадянами, які просили жінку сплатити комунальні послуги та інші споживчі рахунки. З відповідними заявами до Кіровоградського районного відділення поліції звернулося 15 потерпілих. Сума завданих збитків внаслідок фіктивних «платіжних операцій» склала більше 16 тисяч гривень.


Зрозумівши, що її викрили, громадянка якнайшвидше «навідала» потерпілих і повернула гроші, та, незважаючи на це, жінці доведеться відповісти за скоєне.


За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1, 3 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». За такі дії законом передбачено покарання у вигляді обмеження волі від 3 до 5 років, або від 3 до 8 років позбавлення волі.




1216Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: