Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/02/29/ustanovi-scho-finansujutsja-z-mistsevih-bjudzhetiv-splatili-za-energonosii-u-ljutomu-bilshe-53-mln-grn.htm
новини, 29 лютого 2016

Установи, що фінансуються з місцевих бюджетів, сплатили за енергоносії у лютому більше 53 млн грн


Про розрахунки за енергоносії та комунальні послуги установами, що фінансуються з місцевих бюджетів області, під час щотижневої апаратної наради поінформував директор департаменту фінансів Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Шеремет.

 

За його словами, станом на 1 лютого 2016 року кредиторська заборгованість за енергоносії і комунальні послуги, спожиті бюджетними установами, які фінансуються з місцевих бюджетів, була значною і складала 23,3 мільйона гривень. Це пов’язано з тим, що січень – місяць специфічний, коли ще триває процес прийняття бюджетів. Найбільші суми заборгованості було зафіксовано у бюджетах міст Кіровограда , Знам’янки , Олександрії та Світловодська, а також Голованівського, Долинського, Знам’янського, Маловисківського, Новомиргородського, Олександрівського та Онуфріївського районів. 


Значне зростання кредиторської заборгованості, за інформацією Сергія Шеремета, виникло з причини низького рівня розрахунків у січні за спожиті енергоносії. Уже в лютому бюджети мали можливість більш активно провести такі розрахунки. Станом на сьогодні за енергоносії з місцевих бюджетів розпорядниками коштів профінансовано у обсязі більше 53 мільйонів гривень, з них найбільша сума за послуги теплопостачання –більше 24 мільйонів гривень, за електроенергію – 12,2 мільйона гривень і за природний газ – 11,5 мільйона гривень. 


Недостатність коштів на рахунках розпорядників бюджетних коштів для забезпечення відповідних розрахунків на 29 лютого 2016 року становить орієнтовно 3,4 мільйона гривень. Директор профільного департаменту облдержадміністрації звернув увагу керівників міст Кіровограда, Олександрії та Знам’янського району, які власне і декларують цю недостатність, на необхідність проведення розрахунків.


1545Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: