Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/02/29/u-kirovogradi-na-vulitsi-andrija-matvienka-vidkrili-memorialnu-doshku-geroju.htm
новини, 29 лютого 2016

У Кіровограді на вулиці Андрія Матвієнка відкрили меморіальну дошку Герою



Мітинг – реквієм, присвячений відкриттю меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Андрію Матвієнку відбувся у Кіровограді, повідомляється на сайті міської ради. 


Почесне право відкрити меморіальну дошку на вулиці, яка відтепер  носитиме ім’я воїна – прикордонника, Кавалера Ордена “За мужність” ІІІ ступеню, молодшого сержанта Державної прикордонної служби України Андрія Матвієнка отримали мама Героя Тетяна Григорівна і перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк.

    

Цього дня живі квіти до пам’ятної дошки Андрію Матвієнку поклали рідні і близькі Героя, бойові побратими, воїни – прикордонники, представники міської та обласної влади, студенти, громадськість обласного центру.

     

- Сьогодні тут присутня маленька донька Андрія Матвієнка, чиї великі очі на фотографії, зробленій під час вручення їй  татової нагороди, знає вся України і увесь світ. У цих очах – великий біль всіх українських дітей, хто не дочекався свого батька з війни за незалежність своєї країни, - сказав у своєму слові заступник міського голови Олександр Мосін. – Тож, наше завдання – допомогти таким дітям. І я хочу від імені міського голови і депутатського корпусу запевнити, що усі родини, які понесли важку втрату, відчуватимуть піклування і підтримку з боку міської влади. 

     

Освятив пам’ятну дошку і відслужив молебень за загиблими Героями єпископ Кіровоградський і Голованівський Української православної церкви Київського патріаркату Марк. 

     

У наших серцях вічно житиме пам’ять про Андрія Матвієнка, який 7 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання отримав важкі поранення, не сумісні із життям. Вулиця його імені і меморіальна дошка нагадуватимуть усім, що він поклав своє життя, аби українці жили у своїй вільній, незалежній і єдиній державі.

    

Слава Героям!


1562Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: