Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/10/25/porushennja-u-kirovogradi-nepravilno-vidani-bjuleteni-nezakonni-agitmateriali.htm
новини, 25 жовтня 2015

Порушення у Кіровограді: неправильно видані бюлетені, незаконні агітматеріали

Костянтин Яриніч, народний депутат України, керівник обласної організації політичної партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА – СОЛІДАРНІСТЬ»:

«Вже повідомлялося, що на виборчій дільниці, що розташована у кіровоградській школі №32 якась жінка проводить екзит-пол. Я особисто з нею зустрівся і поговорив. Вона робить все законно.

Також було зафіксовано порушення на дільниці, що розташована на території центральної міської лікарні. Там голова дільничної комісії не зміг пояснити, чому 40% бюлетенів видали не тим людям, які мали голосувати. Всього на дільниці можуть проголосувати 119 осіб, з них 40 бюлетенів було видано не правильно.

Ще одне порушення зафіксовано на Балці. Там в кабінках для голосування лежали календарики «Рідного міста». Я люблю своє рідне місто, але, на мою думку, це фальсифікування виборів.

Що стосується голосування вдома. Вже відомо про одну дільницю, де жінка прийшла голосувати, а виявилося, що вона має голосувати на дому. За її словами, ніяких відповідних заяв вона не писала і нічого про це не знає.

Кілька слів скажу і про те, як триває опитування щодо перейменування міста. На тих дільницях, де я був, опитування проходить спокійно. Знаю, що біля однієї з дільниць біля наметів, де триває опитування стояла міліція, тож люди бояться туди підходити. Також з різних дільниць повідомляють, що в одних місцях вимагають показати паспорт, в інших – ні, щоб взяти участь в опитуванні. Гадаю, що треба не паспорт показувати, а прописку, щоб вона була місцева».

Костянтин Яриніч, відповідаючи на питання журналіста, чи потрібне взагалі таке опитування, відповів: «У нас багато було громадських слухань і всі вони виявилися різними. Я вважаю, що це опитування є додатковим елементам, який допоможе максимально взнати думку городян, щоб обрати правильну назву для міста».

Під час другої інформаційної сесії журналісти також озвучили інформацію про порушення під час опитування. Відомо, що один виборець кілька разів приймав участь в опитуванні на різних дільницях. А одна людина на одній і тій же дільниці кілька разів змінювала одяг і підходила брала участь в опитуванні.

Нагадаємо, що інформаційний марафон проходить в рамках проекту "Молодь обирає", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

1577Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: