Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 жовтня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/10/14/gromadske-opituvanja-schodo-pereimenuvannja-kirovograda-vidbudetsja-25-zhovtnja-za-mezhami-viborchih-dilnits.htm
новини, 14 жовтня 2015

Громадське опитуваня щодо перейменування Кіровограда відбудеться 25 жовтня за межами виборчих дільниць

Вчора, 13 жовтня, Кіровоградська міська рада внесла зміни до власного рішення “Про організацію підготовки та проведення громадського опитування щодо перейменування міста Кіровограда”.


Як повідомив під час засідання сесії начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан, внесені зміни мають на меті організаційно забезпечити проведення опитування громадян 25 жовтня поточного року. 


Так, прийнятим рішенням передбачається, що опитування здійснюватиметься у період з 8.00 до 17.00, оскільки пункти опитування у переважній більшості будуть розміщені на вулиці, за межами виборчих дільниць з виборів до місцевих органів влади. 


Для участі в опитуванні громадянам необхідно мати із собою паспорт, який посвідчить реєстрацію проживання в межах виборчого округу. 


Цього ж дня перед будинком міської ради і власне у сесійній залі вирували пристрасті навколо питання доцільності проведення у Кіровограді опитування щодо зміни назви обласного центру. Свої акції організували громадські організації, що виступають проти такого опитування. 


Виступаючи перед депутатським корпусом, лідери цих ГО вимагали від міської ради відмінити рішення про виділення 600 тисяч гривень на його організацію. 


Натомість депутати міської ради Ігор Волков, Артем Стрижаков та інші наполягали на необхідності такого соціологічного дослідження, щоб знати точно громадську думку щодо майбутньої назви Кіровограда, яку міська рада має донести до Верховної. Поставлена на голосування пропозиція відмінити проведення опитування не набрала більшості в сесійній залі. За неї проголосували 17 депутатів.


1626Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: