Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 жовтня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/10/08/u-vchinenni-internet-shahraistva-vikrito-dvoh-18-richnih-kirovogradtsiv.htm
новини, 8 жовтня 2015

У вчиненні інтернет-шахрайства викрито двох 18-річних кіровоградців


За допомогою всесвітньої мережі хлопці продавали неіснуюче спортивне взуття. На гачок шахраїв потрапили щонайменше двоє громадян. Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення інших потерпілих від дій зловмисників.


На одному з веб-ресурсів юнак розмістив оголошення про продаж кросівок, вказавши контактний номер телефону та вартість у сумі 600 гривень. Вказана пропозиція зацікавила мешканця Дніпропетровської області. Чоловік погодився перерахувати 300 гривень передоплати, а отримати взуття повинен був через службу доставки лише після повного розрахунку. Втім замовлення потерпілий так і не дочекався. Тим часом зловмисник витратив чужі гроші на власні потреби.


Ще одну оборудку хлопець вирішив провернути у змові зі знайомим ровесником. Разом вони розмістили на тому ж сайті оголошення про продаж кросівок за 870 гривень. Придбати запропонований лот виявив бажання житель Полтавської області. Чоловік перерахував усю суму на вказаний шахраями рахунок, скориставшись послугою «захищений платіж». Оскільки обіцяний товар зловмисники не відправили в обумовлені строки, громадянин не здійснив підтвердження переказу. Завдяки цьому грошові кошти були повернуті на рахунок потерпілого.

У даний час особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 «Замах на злочин» та ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Розслідування триває. Працівники міліції вживають заходів для встановлення інших потерпілих та забезпечення відшкодування їм завданих збитків.


1232Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: