Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/06/03/v-oblderzhadministratsii-rozgljadalisja-pitannja-ohoroni-pratsi.htm
новини, 3 червня 2015

В облдержадміністрації розглядалися питання охорони праці


Заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів чергове засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. У засіданні, окрім членів ради, взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів влади, а також в он-лайн режимі – представники райдержадміністрацій.


Значну увагу було приділено розгляду питання стану охорони праці в закладах освіти та медичної сфери області. За інформацією представників територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в області, цього року трапилося по одному нещасному випадку у закладах освіти та охорони здоров'я, унаслідок яких працівники отримали травми. Минулого року було 4 нещасні випадки в закладах освіти і 6 – в закладах охорони здоров'я, один з яких, на жаль, мав летальний наслідок (в Онуфріївському районі на робочому місці помер дільничний лікар, причини з'ясовуються).


Основна причина травмування представників у соціальній сфері – власна необережність та недотримання правил безпеки. Найбільше постраждалих серед медичних сестер, які під час догляду за хворими багато рухаються, до того ж, часто носять незручне взуття. Заступник голови облдержадміністрації наголосив на тому, що у закладах охорони здоров'я керівництво повинне забезпечувати персонал спецодягом та спецвзуттям, а також проводити інструктажі з охорони праці при прийнятті на роботу.


Ще одна проблема – багато котелень у навчальних закладах не відповідають нормам: розміщені у підвалах або прибудовані до приміщень шкіл. Є низка судових позовів про заборону експлуатації таких котелень, проте, деякі директори шкіл дозволили обігрів закладів у зимовий період цими котельнями, покладаючись на свою особисту відповідальність. Сергій Коваленко наголосив, що працюватимуть у новому опалювальному сезоні лише безпечні котельні.


– Ми стовідсотково маємо гарантувати безпеку дітям. Життя дитини – важливіше за навчально-виховний процес, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації. За його словами, при підписанні актів готовності шкіл до нового навчального року обов’язково буде враховуватися безпечність котелень. Керівникам територій, де є шкільні котельні, заборонені до експлуатації, він доручив невідкладно розпочинати вирішення цієї проблеми, зокрема, розробити проектно-кошторисну документацію на нові котельні.


2097Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: