Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/06/03/nazvu-svogo-mista-viznachatimut-kirovogradtsi-zaporozhan.htm
новини, 3 червня 2015

Назву свого міста визначатимуть кіровоградці - Запорожан


Назву свого міста визначатимуть саме кіровоградці. Це принципова позиція міської влади і секретаря міської ради Івана Марковського. На цьому акцентував увагу начальник відділу з питань внутрішньої політики Кіровоградської міської ради Сергій Запорожан під час прес-конференції у міській раді вчора, 2 червня.


Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки” відводиться шість місяців на процедуру зміни назви Кіровоград на іншу. Яким чином визначити думку мешканців міста щодо нової назви, який механізм задіяти для підрахунку кількості прихильників кожної назви? Відповіді на ці питання допоможе дати координаційна група з питань організації підготовки та проведення громадського опитування і громадських слухань щодо прейменування Кіровограда. Склад такої групи має бути затверджений вже на найближчому засідання сесії міської ради – 4 червня.


Оптимальним варіантом, відзначив Сергій Запорожан, було б проведення консультативного опитування під час проведення виборів до місцевих органів влади. За результатами проведення громадського опитування можна буде визначити назви міста, запропоновані членами територіальної громади, які набрали найбільшу кількість голосів опитувачів, та запропонувати їх обговорення на відкритих громадських слуханнях. 


А за результатами громадських слухань, враховуючи пропозиції територіальної громади міста, міська рада матиме підстави своїм рішенням подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування міста Кіровограда.

2162Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: