Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/06/02/z-1-chervnja-zminilisja-umovi-pilgovogo-proizdu-v-miskomu-ta-primiskomu-transporti-zagalnogo-koristuvannja-dlja-okremih-kategorii-gromadjan.htm
новини, 2 червня 2015

З 1 червня змінилися умови пільгового проїзду в міському та приміському транспорті загального користування для окремих категорій громадян


Відповідно до Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” від 28 грудня 2014 року №76-VIII з 1 червня 2015 року скасовується право окремих категорій громадян на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті. Інформує сайт  Кіровоградської ОДА.


Зазначені зміни стосуються ветеранів праці, дітей війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів III групи та інших.


Разом з цим, постановами Кабінету Міністрів України від 17травня 1993 року №354 „Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування” і від 16 серпня 1994 року №555 „Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354” передбачено право пенсіонерів за віком і інвалідів на безоплатний проїзд на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.


Таким чином, особи, які належать до учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, з 1 червня цього року зможуть реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди.

Варто наголосити, що кошти на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у вигляді субвенції з державного бюджету передбачено місцевим бюджетам на рівні минулого року.


Відтак, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, зважаючи на те, що обсяг зазначених бюджетних видатків не зменшився, мають забезпечити безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті для пенсіонерів за віком, інвалідів та інших пільгових категорій громадян відповідно до законодавства.


2313Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: