Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 травня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/05/27/v-oleksandrii-vidkrili-memorialnu-doshku-vertolitniku-sergiju-kravchenku.htm
новини, 27 травня 2015

В Олександрії відкрили меморіальну дошку вертолітнику Сергію Кравченку


Меморіальну дошку Герою АТО Сергію Кравченку відкрили в Олександрії сьогодні, 27 травня.


Пам'ятний знак встановили на фасаді школи №2, в якій він навчався, пише„Моя Олександрія”.


На урочисту церемонію прийшли однополчани загиблого з Олександрійської військової частини 2269. Були присутні його мати, дружина, діти та близькі. Від місцевої влади - мер міста Степан Цапюк.

За словами матері, у якої Сергій був єдиною дитиною, вона сумує кожну хвилину і вдячна людям, які поділяють горе.


- Як я ставлюся до відкриття дошки? Як вам сказати ... Краще б мій син був живий. Але дякую за увагу і мерії, і військової частини, і школі, - зазначила Раїса Кравченко.

У школі №2 Кравченко навчався з 1 по 11 клас, випустився в 1992 році. Тепер йому і ще одному учневі - Максиму Бендерову, теж загиблому в АТО - присвятили стенд в шкільному музеї. Тут можна побачити випускні фото Кравченко і прочитати спогади про нього.


Нагадаємо, 39-річний старший бортовий технік-інструктор, капітан Сергій Кравченко загинув 29 травня 2014 під Слов'янськом Донецької області. Бойовики збили вертоліт МІ-8 військової частини 2269. На смерть розбилися 12 осіб, в числі яких військовослужбовці олександрійської частини Сергій Кравченко і кіровоградець Сергій Бульдович.


30 серпня на території частини воїнам відкрили пам'ятний знак. 14 листопада в Слов'янську на місці катастрофи МІ-8 встановили Хрест.


2249Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: