Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/24/olga-dovzhuk-opaljuvalnii-sezon-v-oblasti-prohodit-stabilno.htm
новини, 24 лютого 2015

Ольга Довжук: Опалювальний сезон в області проходить стабільно


Про це під час   апаратної наради наголосила директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук.


Вона повідомила, що станом на сьогодні усі котельні теплопостачальних підприємств безперебійно забезпечують теплом жителів області.


На цьому фоні недостатнім залишається стан розрахунків за спожитий природний газ. Але, за словами Ольги Довжук, за останній тиждень рівень розрахунків збільшився на 4% і на сьогодні становить майже 29 %. Проте цей рівень розрахунків все одно залишається нижчим за середній по Україні (37%).


- Ситуація з розрахунками установ та організацій, що фінансуються із місцевих бюджетів, також почала вирівнюватися. Так за минулий тиждень відбулося погашення заборгованості у сумі 4 млн. 885 тис. грн. Зокрема, Кіровоград та Світловодськ погасили заборгованість по 2 млн. грн., а Долинська – більше 300 тис. грн., - повідомила Ольга Довжук.


Серед місцевих бюджетів найгірша ситуація із розрахунками за спожите тепло склалася в Олександрії, де утворилася заборгованість у сумі майже 12 млн. грн., і яка за минулий тиждень зменшилася лише на 80 тис. грн.


Складною залишається ситуація також у Маловисківському та Онуфріївському районах, де заборгованість перед теплопостачальними підприємствами становить 821 та 698,3 тис. грн. відповідно, і за минулий тиждень оплата тут не проводилась, - відзначила Ольга Довжук.


- Також ми маємо заборгованість за послуги водопостачання установ та організацій, що фінансуються з бюджетів. Проте, на минулому тижні її також вдалося дещо зменшити – з 900 тис. грн. до 552 тис. грн., - повідомила посадовець.


У той же час, оплата за послуги теплопостачання, за словами Ольги Довжук, дозволила підприємствам області частково погасити заборгованість за спожиту воду перед ОКВП "Дніпро-Кіровоград". Так, "Кіровоградтепло" зменшило заборгованість за послуги водопостачання на 600 тис. грн., а "Олександріятеплокомуненерго" – на 500 тис. грн.


Складною залишається ситуація із розрахунками за спожиту електричну енергію. Найбільша заборгованість утворилася у "Дніпро-Кіровоград" – 19,5 млн. грн., у підприємства "Кіровоградтепло" – 4,2 млн. грн. та у "Теплокомуненерго" Олександрійської міської ради – 1,8 млн. грн.


Незважаючи на те, що ситуація з проплатами за спожиті енергоносії та тепло в області останнім часом дещо покращилася, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив на необхідності активізувати роботу у напрямку погашення існуючої та недопущення зростання заборгованості у подальшому.


1665Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: