Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/24/15-richnii-dnrivets-z-oleksandrii-ogoloshenii-v-rozshuk.htm
новини, 24 лютого 2015

15-річний "ДНРівець" з Олександрії оголошений в розшук

Міліція розслідує факти бездіяльності колишнього директора спеціалізованої виправної установи, з якої втік Богдан Кравченко.


А сам бігун оголошений у розшук, пише„Моя Олександрія” з посиланням на Gazeta.ua.


За версією видання, Богдан Кравченко з Олександрії навчався в Макіївському училищі соціальної реабілітації. У серпні минулого року заклад переїхав, 26 вихованців перевезли в село Балахівка Петрівського району на Кіровоградщині. А підліток втік і залишився на окупованій території Донбасу, де пристав до бойовиків. Виданню вдалося поспілкуватися з прийомним батьком Богдана 45-річним Миколою Кравченком.



- Що Богдан в ДНР, я дізнався в серпні, - розповів по телефону батько-опікун. - Я подзвонив вихователям, тому що з сином не було зв'язку. А мені кажуть, що він утік і вони не знають, де його шукати. А через два тижні він подзвонив з чужого телефону. Каже, що залишився там. І швидко поклав трубку, мовляв, не може говорити. Згодом ще раз дзвонив. Боїться повертатися. Востаннє ми говорили перед Новим роком. Номер мобільного не залишив. Думаю, він не приїде. Бачив в інтернеті відео, що налаштований проти нас і Україну.


Також про Богдана розповів помічник директора спецустанови.


- На ньому 13 епізодів шахрайства та крадіжок. На вигляд такий нешкідливий хлопець, швидко втирається в довіру. Підходив до компанії дітей, просив зателефонувати. Потім казав, я зараз зайду сюди в під'їзд, тут у мене живе дядько. Перекину щось з телефону на свій комп'ютер - і віддам. У під'їзді тікав через дах. Всі виніс з будинку. Від слідства переховувався, - говорить про минуле підлітка 40-річний Сергій Семашко.


Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилося відео з блокпоста біля Макіївки, на якому 15-річний Кравченко стоїть біля бойовиків з громадської організації "Життя". Обласна прокуратура порушила за фактом знаходження підлітка в ДНР відразу кілька кримінальних проваджень.


1976Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: