Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/09/u-kirovogradi-83-zahisnih-sporud-tsivilnogo-zahistu-gotovi-do-vikoristannja-za-priznachennjam.htm
новини, 9 лютого 2015

У Кіровограді 83% захисних споруд цивільного захисту готові до використання за призначенням

Стан захисних споруд був головною темою під час робочої наради у Кіровоградській міській раді з керівниками підприємств, на території яких розміщені об’єкти цивільного захисту. Відкрив нараду секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський.

Готовність захисних споруд прийняти кіровоградців у разі необхідності є сьогодні питанням надзвичайної відповідальності для міської владаи, відзначив у своєму виступі Іван Марковський.

- Ми вже почали реалізовувати у Кіровограді програму ремонтів усіх підвальних приміщень в багатоквартирних будинках, - наголосив секретар міської ради. – Це будуть найпростіші укриття для мешканців міста. Їх відновлення не потребує спеціальних рішень і буде здійснене силами комунальних підприємств. Об’єктами цивільного захисту мають займатися спеціалісти і всі такі об’єкти повинні сьогодні бути готовими використовуватися за призначенням – це яскраво засвідчив досвід виживання в містах Сходу України.

На виконання чинного законодавства про оборону України та цивільний захист від підприємств та організацій, на утриманні яких знаходяться захисні споруди цивільного захисту, вимагається терміново провести роботу з приведення захисних споруд (сховищ) цивільного захисту до використання за призначенням та до 1 березня 2015 року проінформувати про проведену роботу Кіровоградську міську раду через управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, акцентував увагу присутніх начальник управління Сергій Коваленко.

- Говорячи про приведення захисних споруд у готовність в умовах сьогодення, маємо на увазі про їх готовність до використання не протягом 12 годин, а негайно!, - підкреслив Сергій Коваленко.

За його словами, станом на теперішній час на території міста обліковуються 55 захисних споруд цивільного захисту, балансоутримувачами яких є об’єкти різних форм ведення господарської діяльності з яких: "готових" – 20, "обмежено готових" - 26, (всього 46, що складає 83%), "не готових" – 9, ( на таких об’єктах, як станція Лелеківка, ТОВ "Кіровоградхліб", колишній м’ясокомбінат, ФОП Артишков, 2 захисні споруди Кіровоградського ВКГ ОКВП "Дніпро – Кіровоград", ПП "Астарта групп", ПАТ "Ремпродсервіс" та одна з захисних споруд ПАТ "Червона Зірка") що дає змогу укрити до 25 тис. осіб. 

- З огляду на вище викладене, - звернувся до керівників підприємств, які тривалий час ігнорують всі законодавчі вимоги, що стосуються утримання захисних споруд, Сергій Коваленко. - Шановні! Події, що відбуваються в нашій державі не дозволяють і далі спостерігати за вашою бездіяльністю. Час умовлянь закінчився. Хочу вас попередити, що у разі подальшого ігнорування вимог чинного законодавства України у сфері цивільного захисту управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення буде вимушене звернутися до органів прокуратури.

2456Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: