Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/06/u-navchalnih-tsentrah-zsu-pochalasja-pidgotovka-mobilizovanih-genshtab.htm
новини, 6 лютого 2015

У навчальних центрах ЗСУ почалася підготовка мобілізованих, – Генштаб

У навчальних центрах Збройних сил України розпочалася 26-денна професійна підготовка громадян, призваних у зв'язку з мобілізацією, повідомляє zaxid.net.

Про це у п’ятницю, 6 лютого, заявив виконувач обов’язків спікера Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов під час брифінгу в Києві, інформує Інтерфакс-Україна.

«Перед цим військовозобов'язані, які прибули на навчання, отримали статус військовослужбовців. У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ «Десна» близько шести тисяч військовослужбовців запасу з усіх областей України проходять підготовку за спеціальностями сухопутних військ. Переважно це танкісти, наводчики-оператори та механіки-водії», – повідомив він.

За словами Селезньова, підготовка громадян, які свого часу проходили військову підготовку, почалася безпосередньо з практичних занять, стрільб з різних видів стрілецької зброї та озброєння бойових машин, а також водіння танків, БМП, БРДМ та іншої броньованої та автомобільної техніки.

«Інструктори навчальних центрів займаються з мобілізованими тактикою, інженерної та фізичною підготовкою, навчають їх основам надання першої медичної допомоги. Під час практичних занять на блокпостах і опорних пунктах інструктори активно використовують досвід, який вони отримали під час АТО», – зазначив Селезньов.

Він також додав, що цього року вперше за роки незалежності вищі навчальні заклади України проводитимуть достроковий випуск молодих офіцерів.

1444Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: