Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/01/29/firmu-stavitskogo-pozbavili-prava-na-vidobutok-nafti-i-gazu.htm
новини, 29 січня 2015

Фірму Ставицького позбавили права на видобуток нафти і газу

Суд анулював спецдозволи ТОВ «Голден Деррік» на видобуток нафти та газу.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, інформує сайт відомства.

Учора, 28 січня, Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Державної служби геології та надр України на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, тим самим позбавивши ТОВ “Голден Деррік” 19 спецдозволів на видобування нафти і газу. 

«Через низку порушень чинного законодавства та умов користування спеціальними дозволами Державна служба геології та надр відмінила рішення, на підставі яких ТОВ “Голден Деррік” планувало видобувати нафту і газ. Звичайно, варто дочекатись письмової версії рішення суду, але вже зараз можна сказати що нам вдалося досягнути істотного прогресу у справі захисту інтересів держави,», - наголосив міністр.

67% ТОВ "Голден Деррік" належить кіпрській компанії "Хартлог Лімітед", яку пов’язують з екс-міністрами уряду Миколи Азарова - Едуардом Ставицьким та Миколою Присяжнюком, а також колишнім народним депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Ігор Шевченко зазначив, що це не перша перемога у суді, і зараз робота юридичних служб зосереджена на тому, щоб повернути до державної власності активи, які були виведені попередньою владою та анулювати ліцензії і спецдозволи, що були видані всупереч закону та інтересам держави.

Нагадаємо, раніше НАК «Надра України» також вдалося в судовому порядку розірвати договори купівлі-продажу часток в договорах спільної діяльності з ТОВ “Голден Деррік” стосовно Сахалінського родовища.

Довідка. Едуард Ставицький (нині — Едуард Розенберг), колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України, в 1994–2006 працював менеджером та головою правління ЗАТ «Науково-виробниче об'єднання „Екологічне паливо України“» (м. Олександрія, Кіровоградська область). Ставицький фігурує у кримінальному провадженні, відкритому за фактами вчинення особами з числа вищого керівництва держави злочинів за статтями «привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах», а також «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом». Розшукується Інтерполом.

1724Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: