Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/01/28/atamanchuk-u-nas-nemae-zavdannja-zakrivati-likarni.htm
новини, 28 січня 2015

Атаманчук: У нас немає завдання закривати лікарні

Нещодавно засоби масової інформації повідомили про проблеми у діяльності так званих "відомчих" закладів охорони здоров'я, розташованих на території області, зокрема спеціалізованої медико-санітарної частини № 17 (смт Смоліне, Маловисківський район). До 2015 року діяльність таких закладів фінансувалась з Державного бюджету, але Законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" було визначено, що нинішнього року такі заклади фінансуватимуться з місцевих бюджетів. Звісно, що фінансові можливості населених пунктів є обмеженими, отже коштів на фінансування спеціалізованих лікарських закладів не вистачає. Так лише вищевказана спеціалізована медико-санітарна частина № 17 вимагає на своє утримання близько 13 млн. грн., що є не підйомною сумою не лише для бюджету селища Смоліне, а й для бюджету усього Маловисківського району. 

Окрім спеціалізованої медико-санітарної частини № 17, в області функціонує ще кілька спеціалізованих медичних закладів, які минулого року фінансувались з державного бюджету, а сьогодні потребують значної фінансової підтримки місцевої влади – це спеціалізована медико-санітарна частина № 19 (м. Кіровоград) та залізничні лікарні Знам'янки, Гайворону та Помічної. 

Питання функціонування "відомчих" лікарень, розташованих на території області проаналізували учасники наради, яка відбулася в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Віти Атаманчук. 

Розпочинаючи нараду, вона зазначила, що головною метою влади є збереження існуючих закладів охорони здоров'я, переформатування їх діяльності, відповідно до сучасних реалій. 

- У нас немає завдання закривати лікарні. Ми повинні знайти оптимальні рішення для функціонування усіх лікувальних закладів, та недопустити ситуації, за якої населення страждатиме від нестачі якісного медичного обслуговування, - наголосила посадовець.

Під час наради усі головні лікарі вищевказаних медичних закладів та керівники територій, на яких розташовані ці лікарні висловили свою точку зору на проблему, але більш-менш чіткий алгоритм дій вдалося відпрацювати лише у ситуації із спеціалізованою медико-санітарною частиною № 19 (м. Кіровоград). Проблеми ж інших закладів потребують вирішення крізь призму складання та розгляду відповідної бюджетно-кошторисної документації, яку керівники лікарень, за їх словами, зможуть підготувати за кілька днів.

- Ми будемо збиратись стільки, скільки це необхідно: п’ять, десять, двадцять разів, але питання життєзабезпечення усіх медичних закладів, розташованих на Кіровоградщині повинно бути вирішено, - акцентувала Віта Атаманчук.

Учасники наради домовились, що вже з кінця поточного тижня ситуацію обговорюватимуть окремо по кожній лікарні, враховуючи її потреби та специфіку.

2516Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: