Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/26/zavdjaki-operatsii-urozhai-na-kirovogradschini-ofitsiino-pratsevlashtuvali-maizhe-1-5-tis-meshkantsiv-oblasti.htm
новини, 26 листопада 2014

Завдяки операції «Урожай» на Кіровоградщині офіційно працевлаштували майже 1,5 тис. мешканців області

З липня поточного року у Кіровоградському регіоні триває операція «Урожай-2014», мета якої: виявлення необлікованих найманих працівників, легалізація заробітної плати, перевірка повноти нарахування і сплати земельного податку та орендної плати за землю, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання тощо.

Завдяки проведеним заходам сільськогосподарськими товаровиробниками підвищено розмір заробітної плати 4,2 тисячам найманих працівників та добровільно оформлено майже 1,5 тис. найманих осіб. За рахунок чого легалізовано 8,4 млн. грн. доходу. В результаті цього додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб склали 1,3 млн. грн. та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 3,3 мільйони гривень.

За результатами контрольно-перевірочної роботи працівниками Головного управління ДФС в області виявлено неоформлених працівників, які залучалися до сільськогосподарських робіт. Порушення виявлені у 30 сільгоспвиробників - юридичних осіб та 13 фізичних осіб-підприємців.

Як наслідок, всього по перевірках донараховано 3,4 мільйони гривень. По донарахованих сумах бюджет країни додатково отримав 400 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 200 тис. грн. єдиного внеску.

Звертаємо вашу увагу, що Урядом розроблюється Концепція реформування податкової системи України, одним із завдань якої є реформування податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що знизить навантаження на фонд оплати праці, сприятиме соціальній справедливості, виведенню зарплат з «тіні» та забезпечить наповнення бюджету.



0522.ua

2246Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: