Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/11/za-desjat-misjatsiv-do-miskogo-bjudzhetu-kirovograda-nadiishlo-818-mln-grn-.htm
новини, 11 листопада 2014

За десять місяців до міського бюджету Кіровограда надійшло 818 млн. грн.

За десять місяців нинішнього року до міського бюджету Кіровограда надійшло 818 мільйонів гривень доходів, видатки становили 802 мільйона гривень. До загального фонду, зокрема, надійшло 662,6 мільйона гривень. Про це повідомила вчора на апаратній нараді секретаря міської ради Івана Марковського з керівниками підрозділів виконавчих органів Кіровоградської міської ради начальник управління фінансів Любов Бочкова, пише"Вечірня газета".

Любов Бочкова повідомила, що податкові надходження, порівняно з минулим роком, зросли на сім відсотків. Планові показники, доведені Міністерством фінансів виконані на 101,4 відсотка. Правда, задачі, яка поставила міська рада, виконані на 97,4 відсотка, із запланованого бюджет недоотримав сім мільйонів гривень. Податку з доходів фізичних осіб, який займає левову частку в надходженнях до міського бюджету, надійшло 250,8 мільйона гривень (на 7,2 відсотка більше, ніж торік). Найбільше ПДФО перерахували ПрАТ «Креатив», ВАТ «Кіровоградобленерго», «М’ясокомбінат «Ятрань», ПАТ «Гідросила», НВП «Радій» та ПАТ «Червона зірка». А ось ОКВП «Дніпро-Кіровоград» має значну заборгованість перед міським бюджетом. Але після того, як міська влада звернулася з цього приводу до прокуратури, податкової інспекції, підприємство у вересні перерахувало 300 тисяч гривень ПДФО, а в жовтні – 400 тисяч гривень. 

Плати за землю з початку року надійшло 38,5 мільйона гривень, в тому числі орендної плати – 28 мільйонів гривень, земельного податку – 10,5 мільйона гривень. Орендної плати, порівняно з минулим роком, отримано на один мільйон гривень, або на чотири відсотки більше, ніж торік, а ось плани по земельному податку недовиконані на півмільйона. Основні причини невиконання цього показника, зазначила Любов Бчкова, - наявність заборгованості у користувачів земельних ділянок та затримка з переукладанням договорів оренди землі. Серед найбільших боржників знову прозвучало ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Щодо другої причини, то ще є 18 договорів оренди землі по 16 суб’єктам господарювання, по яких розмір орендної плати не переглянуто і він становить менше трьох відсотків. По 97 суб’єктах господарювання договори оренди узагалі не укладені, через що бюджет, за попереднім підрахункам, недоотримав два мільйони гривень.

До спеціального фонду міського бюджету за десять місяців надійшло 72,4 мільйона гривень, у тому числі до бюджету розвитку – 43 мільйони гривень. 

Стосовно видатків, то, як повідомила начальник управління фінансів, 91,2 відсотка надходжень витрачено на захищені статті – виплату заробітної плати бюджетникам, оплату енергоносіїв, закупівлю медикаментів та продуктів харчування. На житлово-комунальне господарство витрачено 19,4 мільйона гривень. 6,6 мільйона гривень спрямовано на соціальний захист, в тому числі і на підтримку переселенців та родин АТО.

Любов Бочкова підкреслила також, що для того, аби закрити рік без боргів, на заробітну плату та енергоносії доведеться витрачати близько 95 відсотків надходжень до бюджету, оскільки короткотермінові позички в останні два місяці року брати не можна. Тож, акцентовано на необхідності жорсткої економії коштів та посиленні роботи щодо наповнення міського бюджету. 

- Міський бюджет недоотримав сім мільйонів гривень ПДФО, і наша задача примусити боржників платити цей податок, - У тому числі і ОКВП «Дніпро-Кіровоград», яке до того ж не платить земельний податок, зате тарифи виставляє людям ті, які захоче. В цілому ж кошти міського бюджету слід зараз витрачати вкрай економно і не допускати, щоб на рахунках у казначействі були залишки коштів. Цей рік ми повинні закрити без боргів, мусимо розрахуватися за всі виконані роботи, адже наступний рік буде складним, це буде бюджет війни – навіть якщо воєнних дій не буде, доведеться відроджувати зруйновані регіони.

1748Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: