Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/10/biznesu-kirovogradschini-ponad-odin-miljard-griven-pdv-povernuto-avtomatom-.htm
новини, 10 листопада 2014

Бізнесу Кіровоградщини понад один мільярд гривень ПДВ повернуто „автоматом”


Протягом десяти місяців 2014 року бізнес-спільноті області повернуто 1,1 млрд. грн. бюджетної компенсації з податку на додану вартість. Із цієї суми в автоматичному режимі на рахунки підприємств надійшло 1 мільярд 78 мільйонів гривень або 93,6 відсотків від загально відшкодованих коштів, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Переорієнтація бізнесу на автоматичне відшкодування є показовою тенденцією. Прагнення реального сектору економіки працювати з дотриманням визначених законом норм та використанням сучасних технологій, цілком зрозуміле. Бізнес зацікавлений у тому, щоб отримувати відшкодування з держбюджету якнайшвидше. Отож, в питанні вдосконалення процедури відшкодування ПДВ інтереси держави і сумлінних платників податків співпадають.

Правом на автоматичне бюджетне відшкодування у 2014 році можуть скористатися підприємства, які мають позитивну податкову історію і відповідають усім критеріям, визначеним п. 200.19 ст. 200 Податкового кодексу України. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року почне діяти нова система електронного адміністрування податку на додану вартість, яка дозволить здійснювати бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж зараз. Такі новації передбачені законодавчими змінами, внесеними до Податкового кодексу України.

1926Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: