Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/10/14/agrarii-kirovogradschini-nablizhajutsja-do-finishu-po-zboru-piznih-silskogospodarskih-kultur.htm
новини, 14 жовтня 2014

Аграрії Кіровоградщини наближаються до фінішу по збору пізніх сільськогосподарських культур

Про аграрні здобутки цього року, і перспективи наступного інформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк, повідомляється на сайтіКіровоградської ОДА.

Цьогорічний збір сільськогосподарських культур практично завершено, лишилось 15% необроблених площ.

Як повідомив Сергій Коренюк, зібрано 2 млн. 894 тис. тонн зернових. Аграрії області розраховують вийти на показник 3 млн. 400 тис. тонн. Свої корективи у загальні показники урожайності вніс суттєвий недобір пізніх зернових, без погодного впливу не обійшлося, черговому рекордному збору зернових, принаймні на рівні минулого року, завадила спека. Так, по кукурудзі недобір складає 7 центнерів з гектару. Загальні показники урожайності пізніх зернових становлять 42,4 ц/га, що на 2 ц менше ніж у минулому році.

Практично завершено збір соняшника, 93% площ оброблено, і вже є 998 тис. тонн насіння, за прогнозами має бути мільйон.

Цукрового буряка зібрано на 45% посівних площ. Сергій Коренюк відзначив, що урожайність цього коренеплоду вища минулорічної. 

Що стосується посівів ранніх зернових, то робити якісь прогнози складно. Засіяно вже 281 тис. га (80%), але лише половина з них дали сходи.

Голова облдержадміністрації відзначив непоганий урожай різних сільськогосподарських культур, але для того, щоб населення це реально помітило, а сільгоспвиробники мали очікувані прибутки, необхідно забезпечити реалізацію цієї продукції. Саме тому Сергій Кузьменко наполягає на систематичному проведенні ярмарків – їх організація і проведення це завдання для профільного департаменту.

1804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: