Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/10/13/prokuratura-vimagae-povernuti-zemli-shkoli-internatu-v-zakonne-koristuvannja.htm
новини, 13 жовтня 2014

Прокуратура вимагає повернути землі школи-інтернату в законне користування

Службові особи Заваллівської школи-інтернату у порушення вимог чинного законодавства передали приватному підприємству для ведення сільського господарства землі належні установі площею понад 20 га та вартістю 500 тис. грн.

Вказане порушення виявлено органами прокуратури області в ході перевірки діяльності Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, підпорядкованих йому відділів та закладів освіти. 

Зокрема, між школою-інтернат та сільськогосподарським підприємством, укладено договір про спільну діяльність. На його підставі вказану земельну ділянку передано підприємству для обробітку та вирощування сільськогосподарських культур. Проте, відповідно до законодавства освітній заклад має лише право володіння та користування земельною ділянкою, без права розпорядження нею. Крім того, законом передбачено використання таких земель виключно для дослідних і навчальних цілей.

На даний час прокуратурою вживаються заходи до повернення земель в законне користування.

В ході перевірки також виявлено, що 15 загальноосвітніх навчальних закладів Вільшанського району використовують земельні ділянки під навчальними закладами без отримання правовстановлюючих документів.

Аналогічні порушення виявлені прокурорами Бобринецького, Кіровоградського, Компаніївського, Онуфріївського, Ульянівського районів та Знам’янським міжрайонним прокурором.

При цьому, координаційна функція Департаменту зведена до направлення поодиноких листів до територіальних відділів щодо надання інформації про проведену роботу. Власна ініціатива при вирішені зазначеного питання відсутня. 

Зважаючи на вищезазначене прокуратурою області керівнику Департаменту внесено подання з вимогою невідкладно вжити дієвих заходів до усунення виявлених порушень законів та притягнути винних осіб до відповідальності.

На даний час документ прокурорського реагування перебуває на розгляді, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

1709Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: