Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/10/13/opora-na-kirovogradschini-kandidat-agitue-ne-z-viborchogo-fondu.htm
новини, 13 жовтня 2014

ОПОРА: На Кіровоградщині кандидат агітує не з виборчого фонду

В Олександрії кандидат рекламує себе 12-метровим портретом за рахунок комунального підприємства. Комунальне підприємство кошти за розміщення агітації не отримувало, повідомляє прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області Євген Патруль.




Особистий портрет кандидата у народні депутати по 103 виборчому округу (Центр: місто Олександрія, ОВО включає місто Олександрію, Долинський, Олександрійський, Петрівський, Устинівський райони) Ігора Лавренова (самовисування) розміром з 4 поверховий будинок, розміщено вночі 9 жовтня, на багатоповерхівці вул. Героїв Сталінграда, 21, м. Олександрія.

На банері не зазначено жодних вихідних даних, хоча поруч з банером розклеєна друкована агітаційна того ж І. Лавренова відповідно до норм закону. 

За розміщення банера комунальне підприємство «Житологосп», яке обслуговує житловий фонд міста і зокрема вказаний будинок – коштів не отримало. Договору з кандидатом складено не було. Про це повідомила в коментарі спостерігачу ОПОРИ виконуюча обов’язки директора підприємства Марина Шевченко.
Вона також повідомила, що розміщення реклами підприємство здійснило «на звернення» і «доступ до будинку» було надано. 


Старша будинку повідомила, що з мешканцями будинку розміщення банеру не узгоджувалось, зіборів з цього питання не відбувалось, а розміщення реклами відбулось для жителів багатоповерхівки досить несподівано.

Згідно ч.6 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Крім того виконавчим комітетом Олександрійської міської ради визначені місця для розміщення передвиборної агітаційної продукції –дошки оголошень і об’яв та тумби, розташовані на вулицях міста.
Зовнішня реклама на територіях, будинках та спорудах розміщується за згодою їх власників або уповноважених ними органів (осіб).

1680Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: