Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/20/serpokrilov-kirovogradschina-povnistju-vikonala-svoi-finansovi-zobov-jazannja-pered-fondom-sotsialnih-investitsii.htm
новини, 20 серпня 2014

Серпокрилов: Кіровоградщина повністю виконала свої фінансові зобов’язання перед Фондом соціальних інвестицій

Перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністраціїВіктор Серпокрилорв провів засідання спостережної ради сприяння розвитку інфраструктури села.

Як відомо, Кіровоградщина входить до числа регіонів, з якими співпрацює Фонд соціальних інвестицій, утворений ЄС. В рамках цієї співпраці на умовах співфінансування, де більша частка коштів все ж належить Фонду, якраз і модернізується інфраструктура сіл – Кіровоградщини, Вінниччини і Львівщини. 

Що стосується нашої області, то до участі в проекті відібрано соціальні об’єкти трьох районів області, зокрема, Компаніївського, Бобринецького та Устинівського. 

Про хід справ по кожному відібраному проекту інформував директор регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Шигірт. Він повідомив, що по Компаніївському району із відібраних 4-ох об’єктів по 3-ох укладено угоди на проведення робіт. Найбільш високий відсоток виконання робіт має Компаніївка із мікропроектом ремонту місцевого водоводу – 49%, тут акти виконаних робіт надано більш ніж на 550 тис. грн. По Спасівській школі заплановані роботи виконано на 21,7%. Завершився тендер і триває підготовка до початку робіт по НВК у Полтавці.

А от із водоводом у Першотравенці не настільки все просто. Заявлений проект реконструкції об’єкту коштував 645 тис. грн. Але згодом з'ясувалося, що цієї суми вистачить лише на заміну водонапірної башти і одного кілометра водоводу, а залишається іще 2 км водопровідних мереж. Відтак і загальна ціна мікропроекту зростає вдвічі. Як повідомив Сергій Шигірт, Фонд готовий дофінансувати необхідну частину суми, але й місцевий бюджет (обласний і районний) повинні зробити свій вклад – такі умови співпраці. Наразі розраховувати на співфінансування з обласного бюджету не варто – наголошує перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов.

– Цьогорічні фінансові ресурси обмежені. Минулого року із обласного бюджету було виділено 1 млн. 582 тис. грн. на співфінансування реалізації мікропроектів. Свою частину профінансували і районні та сільські бюджети разом із громадами. Таким чином область повністю виконала свої зобов’язання перед Фондом, - зазначив Віктор Серпокрилов.

Наразі бюджетний процес реалізується в режимі жорсткої економії, першочергові видатки – це виплата заробітних плат і розрахунки за енергоносії. Вільні кошти, як пояснив перший заступник голови ОДА, можуть з'явитися лише в залишках на кінець року, чи готова громада Першотравенки чекати грудня або й взагалі відмовитися від реконструкції ключового об’єкту інфраструктури села - питання важливе і потребує відповіді від місцевої влади. Віктор Серпокрилов радив районній владі самотужки назбирати необхідні кошти - до наявних 70 тис. грн. іще приблизно ж таку суму.

Прокоментував Сергій Шигірт стан реалізації інших мікропороектів в Устинівському та Бобринецькому районах. 

Що стосується Устинівського району, то як повідомив директор регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій, роботи в Устинівській районній бібліотеці та в сільському Будинку культури в Криничному ведуться. По двом іншим відібраним об’єктам лише укладені угоди.

У Бобринецькому районі, найбільш жваво виконується ремонт ДНЗ "Ромашка" в районному центрі, триває ремонт і водоводу у Свердловому, на черзі – ФАП у Куйбишевому і школа у Чарівному. По об’єктах в Буховецькому та Олексіївці проводяться тендери.

1561Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: