Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/18/miska-komisija-rekomenduvala-prisvoiti-zvannja-pochesnogo-gromadjanina-kirovograda-arhitektoru-vitaliju-krivenku.htm
новини, 18 серпня 2014

Міська комісія рекомендувала присвоїти звання Почесного громадянина Кіровограда архітектору Віталію Кривенку

У п'ятницю, 15 серпня, відбулося перше засідання міської комісії з питань почесних звань та нагород у новому складі. Нагадаємо, що очолив її заступник кіровоградського міського голови Олексій Олійник, а до складу комісії входять чотирнадцять осіб, серед яких - представники виконавчих органів міської ради, депутати міської ради, представники Майдану, профспілкових організацій, пише"Вечірня газета".На початку засідання Олексій Олійник ознайомив присутніх із основними завданнями, що покладені на комісію, розповів про види нагород та звань, які за рекомендацією комісії присвоює виконком або міська рада заслуженим працівникам тієї чи іншої галузі. Першим же питанням члени комісії розглянули пропозиції трудових колективів та організацій щодо кандидатур для присвоєння в цьому році звання "Почесний громадянин м. Кіровограда". 


Частина членів комісії - зокрема, депутати Павло Топчій, Олег Краснокутський та інші - висловилися взагалі проти того, щоб цього року присвоювати таке звання з огляду на військові дії в країні. Інші ж наводили аргументи, що йдеться не про якісь розважальні заходи чи торжества, а про вшанування людей, які зробили значний внесок у розвиток міста, що, незважаючи на війну, життя триває, люди працюють, і якщо відмовитися від таких речей - це просто ще більше нагнітатиме обстановку. Під час голосування пропозиція не розглядати це питання не знайшла підтримки більшості ("за" проголосувало 5 із 13 присутніх).

Всього ж на адресу комісії надійшли пропозиції щодо двох кандидатур - професора кафедри корекційної освіти та здоров'я людини Кіровоградського державного педагогічного університету імені Винниченка Анатолія Григор'єва та заслуженого архітектора України, члена Національної спілки архітекторів України Віталія Кривенка. Про присвоєння звання почесного громадянина Анатолію Григор'єву клопотав колектив КДП та відділ сім'ї та молоді, а за Віталія Кривенка - близько двадцяти колективів різних організацій та установ. Саме кандидатура останнього і набрала більшість голосів.

Вважає це правильним і секретар міської ради Іван Марковський. За його словами, Віталій Кривенко дійсно дуже багато зробив для нашого міста, саме завдяки йому у Кіровограді з'явилися такі гарні пам'ятники Богдану-Хмельницькому, Ангелу-Хранителю, братам Ельворті і багато інших, він як архітектор створював Набережну, вулицю Жовтневої Революції, Фортечні вали і так далі. Тож він залишив значущий слід. Тепер рекомендації комісії мають розглянути члени виконкому Кіровоградської міської ради, остаточне ж рішення - за депутатами міськради.

Одноголосно члени комісії проголосували за нагородження 16 військовослужбовців - наших земляків, загиблих в зоні АТО, відзнаками виконавчого комітету міської ради "За заслуги" ІІ ступеня (посмертно). Це, зокрема, Микола Алєксєєв, Юрій Власенко, Олесій Волохов, Олександр Кондаков, Віктор Гаркавенко, Олексій Глобенко, Роман Майстерюк, Андрій Матвієнко, Олександр Сабада, Сергій Сєнчев, Павло Сніцар, Олег Паршутін, Ростислав Черноморченко, Андрій Шершень, Віталій Петрович та Іван Марков.

Олексій Олійник повідомив також, що більшість із цих воїнів навчалися у свій час у кіровоградських школах, тож заступник міського голови запропонував доручити управлінню освіти міської ради розглянути питання про встановлення на фасадах будівель цих шкіл меморіальні дошки. Також висловлена пропозиція іменами чотирьох героїв - зокрема Юрія Власенка, Романа Майстерюка, Сергія Сєнчєва та Павла Сніцара - назвати вулиці Кіровограда. Оскільки це питання не відноситься до компетенції комісії з питань почесних звань та нагород, вона переадресувала його топонімічній комісії. 

На цьому ж засіданні було вирішено нагородити з приводу Дня міста відзнакою виконавчого комітету міської ради "За заслуги" ІІ ступеня директора Кіровоградського машинобудівного коледжу КНТУ Миколу Сторожука.


2000Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: