Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/18/de-zimuvatimut-pereselentsi-virishuvali-na-selektornii-naradi.htm
новини, 18 серпня 2014

Де зимуватимуть переселенці вирішували на селекторній нараді

Вже до кінця серпня необхідно визначитись з житлом, у якому зимуватимуть вимушені переселенці.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі У ДСНС в області. 

На питаннях забезпечення вимушених переселенців із зони АТО житлом на зиму, спрощенню механізму реєстрації, а також продовження освіти дітей з 1 вересня наголосив під час засідання міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення цієї категорії громадян Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. На прямому зв’язку з Києвом перебували голови обласних державних адміністрацій та очільники обласних штабів.

«Люди, які живуть в непридатному для зими житлі, мають бути переміщені», - зазначив  Віце-прем`єр-міністр. Оскільки створення централізованого опалення в санаторіях та пансіонатах, де наразі проживають переселенці, процес занадто витратний Володимир Гройсман також запропонував звернути увагу на оренду житла для жителів Східних областей.

Ще один з шляхів вирішення житлового питання – зведення будиночків з легких будівельних конструкцій. Таку пропозицію озвучив голова міжвідомчого штабу-заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький. За останній тиждень кількість переміщених осіб збільшилася на 13 тисяч та досягла більш ніж 105 тисяч, тому питання проживання у зимовий період потребує найскорішого вирішення. Для безпечного переїзду людей створено 6 транзитних пунктів, де люди можуть не лише отримати харчування та переночувати, а й отримати необхідну медичну та психологічну допомогу. У таких пунктах вже побувало 10 тисяч людей, які за сприяння Укрзалізниці безоплатно переміщені в інші регіони держави. Також завершено паспортизацію об’єктів, де зможуть проживати люди. Наразі проводяться позапланові перевірки таких приміщень. Перевірки дозволять показати реальний стан речей. Також Василь Стоєцький повідомив, що існує більш ніж 100 приміщень студентських гуртожитків, які мають бути звільнені до першого вересня.

За останній тиждень більш скоординованою стала робота з міжнародними організаціями, які допомагають переселенцям. З представниками ООН проведено нараду з надання гуманітарної допомоги за участю 29 держав, за результатами засідання розроблено стратегію з 4 напрямів допомоги. Покращилася робота у цьому напрямку і в областях – в усіх штабах створено волонтерські центри, які дозволять ефективніше надавати допомогу переселеним громадянам.

Своїм баченням питань співпраці з волонтерами поділилася Руслана Лижичко, яка нині опікується роботою з волонтерами у центральному штабі. Руслана вирушає у звільнені міста, де зовсім нещодавно велися бої з терористами та особисто ознайомиться там з потребами у благодійній допомозі. Крім того, офіс співачки співпрацює з медиками та громадянами з Канади та країн Європи, які постійно пропонують свою допомогу.

Продовжуючи нараду, Володимир Гройсман заслухав доповідь щодо механізму реєстрації переселенців та закликав обдумати шляхи її удосконалення, адже саме вимога тимчасово прописуватись в орендованих квартирах стримує від надання документів як самих переселенців, так і власників будинків або квартир.

Віце-прем`єр-міністр закликав усі штаби витрачати кожну гривню за призначенням та прозоро. За результатами селекторної наради Володимир Гройсман доручив вже до кінця серпня визначити, де проживатиме кожна переселена родина. 


1593Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: