Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/15/sim-ja-invalidiv-sirit-z-luganska-potrebue-dopomogi.htm
новини, 15 серпня 2014

Сім’я інвалідів-сиріт з Луганська потребує допомоги

Нещодавно на своїй сторінці у мережіfacebook Viktoriya Kasianova залишила такий запис: «З цими оптимістичними молодими людьми представники ГО "Громадська варта" познайомились випадково. Зателефонувала Людмила Шукрута (ГО "Серце матері") , сказала, що є проблема - переселенцям з Луганська потрібен електрочайник, і дала координати Каті.

Ми зустрілись у центрі соціально-психологічної допомоги, де Катя, Сергій, Лєра та Люба проживають тимчасово у зв’язку з подіями на сході країни. Сергій два роки навчався у Луганську, здобував професію закрійника, закінчити навчальний заклад мав наступного року. Зараз він працює на швейній фабриці "Зорянка", шиє прапори України. Усі четверо - інваліди і сироти, а значить додаткової допомоги, окрім державної, чекати їм немає від кого.

Умови проживання у центрі достатньо скромні, такі, які може собі дозволити заклад, що фінансується з бюджету. Окрім тимчасового притулку вони отримали талони на безкоштовне гаряче харчування у одній з їдалень у центрі міста. Талон на харчування на суму 10 гривень на добу!!! Аби один раз пообідати на ці шалені кошти, діти здійснюють подорож громадським транспортом від Миколаївки до центра міста, потім кілька кварталів пішки. Нажаль, за умовами проживання у соццентрі, вони не можуть самостійно готувати гарячу їжу, максимум, що можуть собі дозволити - швидкорозчинні каші, картоплю, супи, які заливаються окропом (тож зрозуміло, чому зламаний чайник став такою великою проблемою). Але незважаючи ні на що, оптимізму не втрачають, веселі, життєрадісні, задоволені тим, що мають, вдячні керівниці закладу, яка на деякий час стала їм близькою людиною. З вересня місяця Сергій та Лєра будуть переведені до соцзакладу Житомирської області, Люба - Київської, де продовжуватимуть здобувати професію. Але до вересня ще пів місяця, які треба прожити. 

Тому на цей час ГО "Громадська варта" взяла на себе забезпечення та оплату повноцінного гарячого харчуванняя нашим новим знайомим у їдальні ШФ "Зорянка".

Звертаємось до небайдужих мешканців міста: печиво, цукерки, швидкорозчинні каші та супи, картопля та лапша швидкого приготування, вода, чай, кава, тобто усе, що не псується можна передати за адресою: м.Кіровоград, вул.Короленка, 50. 

Телефон Каті: 0665255176

Будемо вдячні усім, хто відгукнеться».


1946Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: