Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/15/oleksandriiska-miska-rada-zvernulasja-do-anatolija-gritsenka-z-privodu-lista-iogo-odnopartiitsja-kanivtsja.htm
новини, 15 серпня 2014

Олександрійська міська рада звернулася до Анатолія Гриценка з приводу листа його однопартійця Канівця

Днями сайт «весь Кіровоград» оприлюднив копію депутатського звернення Олега Канівця, народного депутата України, голови підкомітету з питань бюджетної підтримки регіонального розвитку Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, заступника голови політичної партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка до очільника Кіровоградської обласної державної адміністрації Олександра Петіка. 

У своєму зверненні народний обранець аргументує позицію щодо необхідності початку процедури дострокового припинення повноважень Олександрійського міського голови Степана Цапюка та просить підтримки в цьому питанні у керівника облдержадміністрації. Текст звернення читайте за цим посиланням.

А сьогодні відбулася сесія Олександрійської міської ради, на якій було прийнято звернення до Анатолія Гриценка, народного депутата України, лідера політичної партії «Громадянська позиція».

Текст звернення подаємо нижче:


"Народному депутату України Гриценку А.С.

Голові Кіровоградської ОДА Петіку О.В.

Голові Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

Жванії Д. В.

Звернення

Шановний Анатолію Степановичу!

Нас, депутатів Олександрійської міської ради, змусила звернутися до Вас, як до Народного депутата України та керівника партії «Громадянська позиція», спотворена і неправдива інформація, викладена вашим однопартійцем, Народним депутатом О. Канівцем у зверненні до губернатора Кіровоградської ОДА. Тим самим він проігнорував Олександрійську міську раду, яка відповідно до чинного законодавства і без втручання голови обласної державної адміністрації має право порушувати питання про дострокове припинення повноважень міського голови за наявності підстав. Надуманою підставою для О. Канівця стало звернення голови неіснуючої незалежної громадської ради і Вашого однопартійця О. Панібратенка.

О. Панібратенко – одіозна людина в м. Олександрії, колишній працівник міліції, який звільнений з органів правопорядку за вбивство людини під час допиту, двічі судимий, за інформацією ЗМІ та жителів міста член бандитського угрупування «Кумівське», що об’єднує нечистих на руку «колишніх господарів» нашого міста. Якщо цього не досить, то треба уважно почитати незалежні друковані та Інтернет видання нашого міста лише за останній час або побувати на сесіях міської ради, де з «сольними номерами» виступає пан Панібратенко і його «братки».

Члени цього угрупування, за оцінкою олександрійців, належать до так званих «пристосуванців», які намагаються приєднатись до будь-якого потенційно успішного проекту, легалізуватися через громадські організації або потрапити у владу під прапором будь-якої політичної сили і в кожній кишені мають різні партійні квитки.

Діяльність Олега Панібратенка, який під час останніх виборів Президента України був керівником Вашого виборчого штабу, а сьогодні є знову ж таки Вашим обличчям на території Кіровоградської області, здебільшого пов’язана з порушенням законодавства України, про що свідчать беззаперечні факти, відкриті кримінальні справи та висновки судових органів.

Ваші претензії стати принципово новим рятівником України та борцем за справедливість ніяк не узгоджуються зі стосунками з кримінальним авторитетом – О. Панібратенком.

Ми, спираючись на власний досвід, глибоко переконані, що Ви як представник однієї з правлячих політичних сил, не маєте права, надавати перевагу лише своїм однопартійцям, ігноруючи Олександрійську міську раду та її виборців. Без знання об’єктивної ситуації, без висновків правоохоронних органів, Ви перетягуєте на себе їх повноваження, намагаючись бути справедливим арбітром.

Не хотілося б Вам, представнику вищого органу державної влади, нагадувати, що для таких серйозних звинувачень, які допускають Ваші однопартійці у своїх зверненнях, потрібні, як мінімум, правові підстави.

Звинувачуючи керівників місцевих рад та депутатський корпус в порушенні чинного законодавства, було б доцільніше дати оцінку діям сьогоднішніх нардепів, які практично нічого не зробили для розширення прав територіальних громад.

На всіх рівнях влади, за діяльності таких обранців, нехтувалися і продовжують нехтуватися права та інтереси територіальних громад та місцевого самоврядування: безпідставні скорочення працівників, обмеження фінансової самостійності територіальних громад, відсутність механізму регулювання цінової політики в державі, руйнація вітчизняної промисловості, жорстка тарифна політика для громадян України тощо.

Більшість Народних депутатів України звикли жити від виборів до виборів, а решту часу інтереси і потреби наших громадян їм не цікаві. Саме тому звернення від нардепа О. Канівця з’явилося напередодні дострокових виборів у Парламент України.

На нашу думку, обранці, котрі не виправдали довіри своїх виборців, не мають вмотивованого права представляти інтереси народу в найвищому законодавчому органі нашої держави, а, приймаючи Закон про люстрацію, повинні зробити все можливе, щоб жоден псевдодепутат не потрапив до Верховної Ради.

Адже саме при таких народних обранцях зміцнилася корупція в країні, систематично грабувалися бюджети усіх рівнів та широко практикувалися так звані «відкати» та хабарі.


Насамкінець, наше прохання, порадити пану О. Канівцю не шукати причин власної бездіяльності на території м. Олександрії, де за останні 4 роки успішно було впоравджено систему реформування ЖКГ та систему транспортної мережі міста, що стало зразком для наслідування інших населених пунктів Кіровоградщини, реконструйовано значну частину доріг міста, відремонтовано школи, дитсадки, лікарні, заклади культури. Введно більше 70 безкоштовних амбулаторних обстежень для олександрійців, скасовано благодійні внески в школах, впроваджено безкоштовне лікування дітей в стаціонарних відділеннях дитячої та центральної міських лікарень та вагітних жінок з дня їх обліку в закладах охорони здоров’я. І цей перелік можна продовжувати далі.

Вважаємо за необхідне ознайомити особисто Вас, Анатолію Степановичу, із інформацією, що наявна в пресі, щодо діяльності злочинного угрупування «Кумівське». Відповідні скріншоти додаються.

Зважаючи на вищевикладене, просимо Вас дати правову оцінку ОЗУ «Кумівське» та його активіста О. Панібратенка, а також доручити відповідним органам провести розслідування діяльності даного угрупування та його представників на нашій території.

Міський голова С. ЦАПЮК

Секретар міської ради Г. ЛОЦМАН".

Скан 1

Скан 2

Скан 3

Скан 4


2126Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: