Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/06/u-dtp-na-kirovogradschini-potrapiv-uchasnik-ato-v-iogo-avtomobili-vijavili-arsenal-zbroi.htm
новини, 6 серпня 2014

У ДТП на Кіровоградщині потрапив учасник АТО. В його автомобілі виявили арсенал зброї

1 серпня, заступник командира роти батальйону "Азов", Андрій Пастушенко потрапив у ДТП на Кіровоградщині, рухаючись по автодорозі Полтава – Олександрія за межами населеного пункту с. Олексіївка Світловодського району Кіровоградської області, не впоравшись з керуванням, допустив виїзд на узбіччя з подальшим перекиданням у кювет, повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Кіровоградській області.

Аварія сталася о 7.25 на 149 км автодороги Полтава – Олександрія.  Андрій Пастушенко рухався на автомобілі «Опель Вектра» з зони АТО до Києва. 

Сам же Пастушенко представився журналістом інформаційного бюлетеня «Каменярі - Інфо».

Зі слів Андрія Пастушенко, він був заступником командира роти батальйону "Азов", а також учасником АТО, приймав участь на сході України в антитерористичній операції (АТО), щодо визволення України. 
З цього приводу, захисник підозрюваного – адвокат Обрізків І.В. повідомив, що на даний час не може підтвердити факт, що підозрюваний Пастушенко А.І. є офіцером батальйону «Азов», та учасником антитерористичної операції (АТО) на сході України. Таких доказів не добуто і органом досудового розслідування.

У ході огляду правоохоронцями  автомобіля після ДПТ, виявлено та вилучено: пістолет ПМР з 2 магазинами та набоями 9 мм - 16 шт, 7 магазинів до автомату РПК споряджені набоями калібру 5, 45 мм, в кожному магазині по 30 набоїв ( 210 шт.) та 11 упаковок набоїв (389 шт.) до нього, 2 коліматорних приціли, 1 магазин до автомату Калашникова під патрони калібру 5, 45 мм.

Також, біля автомобіля у траві виявлено та вилучено сумку, в якій знаходився кулемет РПК, 3 магазини до автомату АК-74 з набоями в кількості 90 шт, 3 магазини до РПК з набоями - 135 од., 4 магазини до автомату АК з набоями 5, 45 мм - 180 од., автомат АК-74.

Пастушенко, не маючи при собі передбаченого законом дозволу у невстановлений на досудовому слідстві період, незаконно придбав у невстановленої на досудовому слідстві особи вогнепальну зброю та бойові припаси, які, незаконно зберігаючи при собі перевозив на автомобілі Opel Vektra.

Слідчим відділом Світловодського МВ УМВС України в області відкрито кримінальне провадження за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст.. 263 КК України (незаконне носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу).
Ухвалою Світловодського міськрайсуду Кіровоградської області від 02.08.2014 року обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 15 днів починаючи з 14-ї години 01.08.2014 року.

Андрія Пастушенко було доставлено до Кіровоградського слідчого ізолятору співробітниками ОВС 03.08.2014 року, по прибуттю до СІЗО, був оглянутий черговим медичним працівником, у тому числі і на наявність тяжких ушкоджень, а 04.08.2014 року, пройшов поглиблений лікарський огляд. До прокуратури Кіровоградської області було направлено повідомлення про тілесні ушкодження у Пастушенка А.І. (забій м’яких тканин правого ока та верхніх третин плечей). 

Під час медичного обстеження черговим медичним працівником Кіровоградського слідчого ізолятору Пастушенко А.І. відмовився від будь-якої медичної допомоги, мотивуючи - відсутністю необхідності. 
На теперішній час перебуває в камері режимного корпусу на загальних підставах. Надання спеціалізованої медичної допомоги не потребує. Пастушенко знаходиться під постійним наглядом медичного персоналу СІЗО.

1939Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: