Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/06/oblasni-daivtsi-zaklikajut-u-speku-podbati-pro-sebe-ta-avto.htm
новини, 6 серпня 2014

Обласні ДАІвці закликають у спеку подбати про себе та авто

У спекотну погоду під особливим контролем водія повинна бути швидкість руху автомобіля. При високих температурах асфальт виділяє смоли, які знижують коефіцієнт зчеплення коліс автомобіля з дорогою.

Тому необхідно вибирати оптимальну швидкість руху, яка дозволяла б тримати транспортний засіб під постійним контролем, попереджають ДАІвці Кіровоградщини.

Особливу обережність потрібно виявляти при гальмуванні і проходженні поворотів.

В обов’язковому порядку необхідно возити з собою кілька пляшок прохолодних напоїв або води, особливо якщо в салоні автомобіля знаходяться діти, а так само додати в аптечку лікарські засоби. Ні в якому разі не залишайте дітей одних у автомобілі. Салон автомобіля миттєво нагрівається і пасажири можуть отримати тепловий удар.

Державтоінспекція Кіровоградщини закликає особливу увагу звертати на самопочуття. При найменшому нездужанні або, якщо ви відчули втому, потрібно негайно зупинитися, випити води, вмитися, при необхідності прийняти ліки. Якщо стан не покращився, то сідати за кермо і самостійно продовжувати рух не варто. Частіше робіть зупинки, відпочивайте, старайтеся максимально комфортно влаштуватися в салоні автомобіля.

Крім того, слід правильно вибирати час для тривалих поїздок – найкраще їх здійснювати або рано вранці, до спеки, або вже ввечері, коли спека спаде.


1708Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: