Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 серпня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/08/05/na-kirovogradschini-pereselentsjam-proponujut-perebratis-iz-goteliv-gurtozhitkiv-ta-pansionativ-do-silskih-budinkiv.htm
новини, 5 серпня 2014

На Кіровоградщині переселенцям пропонують перебратись із готелів, гуртожитків та пансіонатів до сільських будинків

Днями очільники обласного штабу, що опікується питаннями соціального забезпечення вимушених переселенців, Віта Атаманчук та Ігор Парфьонов особисто оглянули будинки у селах Світловодського району, які пропонуються для заселення громадян, що прибули з Донецької та Луганської областей, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


У Захарівській сільській раді, приміром, 7 власників одразу зголосились розмістити у своїх будинках переселенців. Вони здебільшого пропонують хати, виставлені на продаж, які на даний момент стоять порожні. Проте усе необхідне для життя у будинках є. У сільраді запевнили, що односельці готові поділитись чим мають і допоможуть на перших порах підняти господарство. Сільська рада також не залишить нікого без уваги.


Щодо зручностей, то усім відомо, які вони в селі: колодязь на подвір’ї, хоча світло та газ у будинках є. Обіцяли забезпечити дровами та вугіллям, якщо з газом будуть перебої. Є у Захарівці загальноосвітня школа, будується дитсадочок. Родзинкою краю є районний музей історії, розташований у селі. 

- Поки що пропонуємо 7 будинків. – Розповідає секретар Захарівської сільської ради Оксана Меташоп. – Усі вони в хорошому стані, розташовані у центрі села. Якщо ще будуть бажаючі оселитись, можемо підшукати ще декілька хат. 

Роботу майбутнім новоселам пропонують звичайну, сільську, - у фермерському господарстві або пасти худобу. Є також вакантні посади вчителів та медиків. 

Не зважаючи на те, що переселенці здебільшого жителі міст та містечок Донбасу, дізнавшись про новий переїзд під час розмови з Вітою Атаманчук, вони зовсім не злякались перспективи мешкати у селі. Хоча найбільшою мрією є повернення до рідної домівки. 

1996Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: