Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 липня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/07/04/kirovogradets-jakii-cherez-internet-propaguvav-idei-separatizmu-ta-ekstremistskoi-dijalnosti-opinivsja-pid-domashnim-areshtom.htm
новини, 4 липня 2014

Кіровоградець, який через інтернет пропагував ідеї сепаратизму та екстремістської діяльності, опинився під домашнім арештом

Прокуратурою області погоджено клопотання слідчого управління служби безпеки про обрання відносно кіровоградця, який в мережі Інтернет пропагував ідеї сепаратизму та екстремістської діяльності, запобіжного заходу у виді домашнього арешту з застосуванням електронного засобу контролю, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Окрім того, вказаній особі оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (Розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади). 

За процесуального керівництва прокуратури у ході досудового розслідування встановлено, що вказані матеріали підозрюваний розповсюджував з березня 2014 року через спеціально створений аккаунт у соціальній мережі, із зазначенням у ньому неправдивих ідентифікуючих даних. Крім того, встановлено, що вказано особа понад 10 років проживала на територія Російської Федерації.

На даний час, вже проведено комплексну експертизу розповсюджених матеріалів, яка підтвердила, що вони містять заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади.

Варто зазначити, підозрюваний вину у вчиненні злочину визнав повністю, щиро покаявся та зазначив, що не знав про кримінальну відповідальність за такого роду дії. 

Тож, прокуратура області звертає увагу громадськості, що публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження будь-яких матеріалів із закликами до вчинення таких дій - злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність у виді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

1403Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: