Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/23/prokuraturoju-provedeno-perevirku-zastosuvannja-do-zasudzhenih-umovno-dostrokovogo-zvilnennja.htm
новини, 23 червня 2014

Прокуратурою проведено перевірку застосування до засуджених умовно-дострокового звільнення

Прокуратурою Кіровоградщини проведено перевірки щодо застосування до засуджених умовно-дострокового звільнення, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким, звільнення за хворобою, заміни умов та режиму тримання в установах Державної пенітенціарної служби в області, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Як зазначив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів Олександр Замороз, значної активізації потребує соціально-виховна робота, як основний засіб забезпечення процесу виправлення і ресоціалізації засуджених.Викликає зауваження дисциплінарна практика адміністрацій виправних колоній. Зокрема, при заохоченні або стягненні не завжди враховується поведінка засуджених, їх ставлення до праці та попередні дисциплінарні заходи. Мають місце порушення в індивідуально-профілактичних програмах соціально-психологічної роботи. Зокрема, в Олександрівському ВЦ № 104 та Петрівської ВК № 49 процес виправлення засуджених в повній мірі не відображається.У ході перевірки виявлено факти безпідставної відмови комісій у підготовці і направленні до суду подань про звільнення. Крім того, судами не у всіх випадках приймались законні рішення щодо застосування до засуджених передбачених законодавством пільг.Разом з тим, перевірка рішень судів з приводу звільнення засуджених від відбування покарання за станом здоров’я, засвідчила їх законність. Всього, з початку року, на підставі висновків медичних комісій судами обґрунтовано звільнено трьох засуджених.Також, прокурорськими перевірками встановлено, що спостережними комісіями органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування неналежно організовується виховна робота з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання. У зв’язку з виявленими порушеннями вимог кримінально-виконавчого законодавства України органами прокуратури внесено 11 документів реагування. За результатами їх розгляду зазначенні порушення законодавства усунуті, 16 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

1433Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: