Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/20/z-pochatku-roku-na-kirovogradschini-zareestrovano-10-faktiv-suitsidu-pidlitkiv-z-jakih-5-letalni.htm
новини, 20 червня 2014

З початку року на Кіровоградщині зареєстровано 10 фактів суїциду підлітків, з яких 5 – летальні

Органи прокуратури Кіровоградщини стурбовані вкрай негативною тенденцією щодо поширення випадків дитячих самогубств, яка набула свого розвитку упродовж поточного року.

Зокрема, з початку року вже зареєстровано 10 фактів суїциду підлітків, з яких 5 – летальні. Для порівняння за весь минулий рік було лише 6 таких випадків, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Викликає занепокоєння і той факт, що переважна більшість сімей, в яких виховувалися діти, є благополучними. Майже у 30 % випадків причиною скоєння підлітками самогубства виступало незадоволення батьків успіхами дітей у навчанні (результати проходження державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання якості знань учнів). Будучи нестійкими морально, школярі перебільшили свої прагнення до успішності, що внаслідок неможливості самостійно впоратися з психологічними проблемами призвело до самогубства.

Прокурорські перевірки як правило констатують не доопрацювання з боку уповноважених державних органів – служб та кримінальної міліції у справах дітей, органів та закладів освіти, але провідну роль в такій ситуації все ж відіграють батьки, на яких Сімейним кодексом України покладено обов’язок піклуватися про фізичний та духовний розвиток дітей. Тож, звертаємося до батьків школярів та абітурієнтів: «Будьте уважними до проблем та переживань своїх дітей, оскільки потім може бути запізно!».

Варто зазначити, що профілактична робота на цьому напрямі є вкрай важливою, тому потребує підвищення ефективності. З метою розроблення дієвих механізмів профілактики суїциду серед підлітків, прокуратурою області прийнято участь у розширеній колегії Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. За її наслідками надано відповідні доручення адміністраціям навчальних закладів області, керівникам органів управління освітою.

1428Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: