Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/13/v-kirovogradi-vidkrilasja-vistavka-riga-2014-.htm
новини, 13 червня 2014

В Кіровограді відкрилася виставка "Рига - 2014"

Вчора в обласній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук разом з Першим секретарем Посольства Латвійської Республіки в Україні Лігітою Давидовою, що перебуває з візитом на Кіровоградщині, у рамках комунікаційної кампанії «Рига 2014 – Культурна столиця Європи», відкрили фотовиставку "Рига – 2014", яку створив харківський фотохудожник, член Національної Спілки фотохудожників України Володимир Оглоблін.

Перед відкриттям фотовиставки, для представників засобів масової інформації та усіх зацікавлених відбувся прес-брифінг за участю почесних гостей. Журналісти та гості бібліотеки поцікавилися досить широким спектром питань, починаючи від розвитку театрального та кіно – мистецтва в Латвії, закінчуючи існуючими освітніми програми та програмами обміну студентами між нашими державами. 

Фотовиставка «Рига - 2014» експонується за підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.

На фотовиставці презентовано 30 світлин, які створені під час поїздок Володимира Оглобліна до Риги у грудні 2012 та березні 2014 років. Різноманітна ризька архітектура, всесвітньовідомий «Будинок Бога» (Домський собор), портрети мешканців міста – цією виставкою автор передає своє бачення столиці Латвії.

Заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віта Атаманчук під час відкриття виставки зазначила, що хоч Україна і Латвія досить різні але саме культура має стати точкою перетину наших держав, подальшої плідної співпраці і в інших галузях. Також посадовець запросила Володимира Оглобліна створити подібну фотовиставку про Кіровоград, якому також є чим пишатись.


1611Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: