Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/11/pravoohorontsi-vikrili-kirovogradtsja-jakii-cherez-internet-prodavav-neisnujuchi-tovari.htm
новини, 11 червня 2014

Правоохоронці викрили кіровоградця, який через інтернет продавав неіснуючі товари

Ним виявився 19-річний житель обласного центру. На гачок шахрая потрапили довірливі громадяни, що вирішили за прийнятною ціною придбати взуття. За вчинене чоловіку загрожує від трьох до восьми років ув’язнення, повідомляє СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що кіровоградець з домашнього комп’ютера розмістив на сторінці одного з веб-ресурсів низку приватних оголошень про продаж одягу та взуття, яких в дійсності не мав. Для більшої переконливості додав до описів і фотознімки товарів, які насправді скопіював у мережі Інтернет.


Також для отримання коштів від потенційних покупців чоловік придбав банківську картку, що була відкрита на ім’я іншої людини.

Через деякий час пропозицією шахрая зацікавився житель столиці. Переглянувши сторінку з характеристиками та фото пари взуття, киянин вирішив придбати вказаний товар. Під час переписки, «продавець» домовився з клієнтом про передоплату у сумі близько 300 гривень. Натомість, обіцяв переслати взуття через службу доставки.

Після перерахування коштів чоловік так і не дочекався свого замовлення.

Стала жертвою шахрая і жителька обласного центру. За подібною схемою спритник видурив у жінки за неіснуюче взуття 280 гривень. Отримані кошти витратив на власні потреби.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненого повторно у ході здійснення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Слідство триває.


1659Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: