Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/11/na-vimogu-prokuraturi-oblasti-vidshkodovano-4-mln-grn-zaborgovanoi-zarplati-ta-ponad-2-mln-grn-pensiinih-vneskiv.htm
новини, 11 червня 2014

На вимогу прокуратури області відшкодовано 4 млн. грн. заборгованої зарплати та понад 2 млн. грн. пенсійних внесків

Прокуратура Кіровоградщини постійно контролює питання вчасної і повної виплати заробітної плати і перерахування внесків до Пенсійного фонду України та інших фондів соціальної спрямованості, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Як наслідок, з початку року відшкодовано 4,1 млн. грн., які заборгували підприємства регіону своїм працівникам. Крім того, на вимогу органів прокуратури до Пенсійного фонду України погашено 2,2 млн. грн. заборгованості зі сплати внесків.

Із зазначених вище питань органами прокуратури проведено 50 перевірок, за результатами яких внесено 49 подань. До відповідальності притягнуто 23 посадовця. 

Варто зазначити, що однією з причин масовості порушення трудових прав є недостатньо ефективне використання своїх повноважень органами державної виконавчої влади та державного контролю. Зокрема, потребує покращення якість їх перевірок, матеріали яких часто не містять достатніх даних для притягнення винної особи до передбаченої законом відповідальності.

Перевірки, засвідчили неналежну організацію роботи контролюючих органів з цих питань, що мало відповідну правову реакцію з боку органів прокуратури.


1335Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: