Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/06/mobilizovanogo-vilshanskogo-vchitelja-ponovljat-na-posadi.htm
новини, 6 червня 2014

Мобілізованого Вільшанського вчителя поновлять на посаді

У засобах масової інформації та інтернет-виданнях поширюється інформація щодо Красоти О.В., вчителя географії Вільшанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, якого призвано на військову службу у зв’язку з мобілізацією.

З цього питання департамент освіти і науки обласної державної адміністрації інформує про наступне, передає кореспондент Новин Кіровоградщини.

Красота Олександр Володимирович працював на посаді вчителя географії Вільшанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Відповідно до Указу Президента України від 17 березня 2014 року № 303 "Про часткову мобілізацію" Красоту О.В. було призвано на військову службу.

Керуючись Кодексом законів про працю України, Законом України "Про загальну середню освіту" наказом начальника відділу освіти Вільшанської райдержадміністраії від 20 березня 2014 року № 38-к "Про звільнення Красоти О.В." Красоту Олександра Володимировича було звільнено із займаної посади у зв’язку з призовом на військову службу згідно пункту 3 статті 36 Кодексу законів про працю України з 20 березня 2014 року.

До 1 квітня 2014 року не було законодавчої норми, яка б захищала права мобілізованих працівників. Тому працедавці звільняли таких працівників на підставі пункту 3 статті 36 КЗпП України - у зв'язку з призовом працівника на військову службу.

З 1 квітня 2014 року набули чинності зміни до деяких законодавчих актів України відносно забезпечення проведення мобілізації.

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення проведення мобілізації" з 01 квітня 2014 року були внесені зміни до статті 119 Кодексу законів про працю України, а саме: статтю було доповнено частиною третьою такого змісту:

"Працівникам, які призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади і середнього заробітку".

Враховуючи вищезазначені зміни начальником відділу освіти Вільшанської райдержадміністрації були внесені зміни до наказу від 20 березня 2014 року № 38-к "Про звільнення Красоти О.В.", а саме: доповнено його пунктом 3 такого змісту: "Зберегти за Красотою О.В., вчителем географії Вільшанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, місце роботи та середній заробіток (не більше одного року)".

Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації тримає на контролі питання здійснення виплати заробітної плати працівникам, яких призвано на військову службу у зв’язку з мобілізацією.


1635Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: