Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/15/-sproschentsi-kirovogradschini-popovnili-mistsevi-bjudzheti-oblasti-maizhe-na-28-mln-grn-.htm
новини, 15 квітня 2014

„Спрощенці” Кіровоградщини поповнили місцеві бюджети області майже на 28 млн.грн.

Протягом січня - березня 2014 року платники єдиного податку, зареєстровані на території області, сплатили 27 млн. 933 тис.грн. єдиного податку, що в порівнянні з цим же періодом 2013 року на 3,2 мільйона або 12,8% більше, повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області.

Надходження від приватних підприємців становлять понад 23 мільйона гривень, або 83,2 % від загальної суми сплаченого єдиного податку. Решта – 4,9 млн.грн. або 16,8% надійшло від платників єдиного податку – юридичних осіб. 


За словами в.о. начальника обласного управління Міндоходів Тетяни Соколенко позитивної тенденції вдалося досягти завдяки вдосконаленню обслуговування платників податків і створенню комфортних умов для діяльності малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, що 2013 рік приніс єдинникам низку приємних новацій. Так, зокрема, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально. 

„Спрощенці” також за власним рішенням мають змогу змінювати групу або ставку податку. Також їм надана можливість вести облік своїх доходів і витрат в електронному вигляді.

Крім того, для спрощення документообігу з 2014 року підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування, свідоцтва платника єдиного податку вже не видаються. Замість свідоцтва зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, який діє до внесення змін до Реєстру.


1540Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: