Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/11/ministerstvo-agrarnoi-politiki-initsijuvatime-vidminu-zakonu-pro-sivozminu.htm
новини, 11 квітня 2014

Міністерство аграрної політики ініціюватиме відміну закону про сівозміну

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціюватиме відміну так званого закону про сівозміну (Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів»).

Про це сьогодні під час наради з аграрниками в Кіровоградській ОДА заявив Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, повідомив кореспондент Першої електронної .

Таку інформацію він озвучив, реагуючи на виступ засновника кіровоградського сільськогосподарського підприємства «Хлібодар» Федора Згривця.

За словами Згривця, якість грунтів сьогодні контролюють земельні служби. Контроль потрібен, але не такий, як зараз, – формальний і базується ще на радянських підходах використання сільсько-господарських земель.

На його думку, сівозміна – не панацея, її можна дотримуватися, але результат може бути негативним (мається на увазі урожайність – ред).

За словами міністра, закон про сівозміну був придуманий для корупції. «Його буде відмінено, плану сівозміни не буде, а контроль за якістю ґрунтів буде», — сказав Ігор Швайка.


1702Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: