Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/11/-svitlovodskom-vechirnim-zaimetsja-prokuratura-.htm
новини, 11 квітня 2014

«Світловодськом вечірнім» займеться прокуратура?

Спеціальна комісія Світловодського міськвиконкому перевірила бухгалтерію газети «Світловодськ вечірній», засновником якої є міськрада.

Як повідомив власкор Першої електронної, редактор «СВ» Микола Шверненко звільнився з займаної посади на початку квітня.

З акту перевірки випливає, що бухгалтерській облік у газеті не відповідає нормам чинного законодавства. Зокрема, переплата по зарплаті перевищена на тисячу гривень. У той же час, станом на 1 березня борг газети за поліграфічні послуги у міській друкарні сягає майже 5 тисяч гривень.

«Якщо взяти до уваги саму договірну кампанію щодо надання платних матеріалів у 2013 році та на початку 2014-го, то газета мала б отримати прибуток 145 тис. грн., але фактично (згідно договорів) надійшло лише 64 тисячі. Тож виникає запитання: а де ж ця різниця?» – констатувала начальник міського управління економіки Наталя Гаврилюк.

Чимало питань у комісії викликала і посадова інструкція редактора «СВ», яка затверджена самим колишнім редактором, а не міським головою, як того вимагає закон. Особливо членів комісії здивувало, що згідно з цією інструкцією редактор газети міської ради призначається і звільняється рішеннями районної ради та за поданням голови РДА, а редакторська зарплата має відповідати зарплаті заступника голови РДА.

Факти, виявлені під час перевірки, будуть направлені депутатам міськради та до міжрайпрокуратури


1963Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: