Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/02/kirovogradschina-gotuetsja-do-provedennja-pozachergovih-viboriv-prezidenta-ukraini.htm
новини, 2 квітня 2014

Кіровоградщина готується до проведення позачергових виборів Президента України

Про первинні організаційні заходи з підготовки та проведення позачергових виборів Президента України поінформував заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віктор Рєзнік - повідомляє офіційний сайт Кіровоградської ОДА.

Відповідно до Постанови Верховної ради України від 22 лютого 2014 року позачергові вибори призначено на 25 травня 2014 року.

З метою забезпечення проведення в області позачергових виборів Президента України видано спільне розпорядження голови облдержадміністрації та облради «Про підготовку до проведення в області позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року», згідно із яким утворено обласну робочу групу, затверджено схему закріплення керівництва облдержадміністрації та облради за виборчими округами, поставленні завдання райдержадміністраціям та міськвиконкомам міст обласного значення щодо забезпечення виконання заходів визначених Законом України «Про вибори Президента України».


За словами посадовця, для проведення позачергових виборів, на території області утворено 5 територіальних виборчих округів:

№ 100 (м.Кіровоград), № 101 (Бобринецький, Кіровоградський, Компаніївський, Маловисківський, Новоукраїнський, Устинівський райони), № 102 (Вільшанський, Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський, Новоархангельський, Ульяновський райони), № 103 (Знам’янський, Новомиргородський, Олександрівський, Онуфріївський, Світловодський райони; міста Знам’янка, Світловодськ), № 104 – (Долинський, Новгородківський, Олександрійський, Петрівський райони; місто Олександрія).

Віктор Рєзнік наголосив, що до 6 травня будуть утворені дільничні виборчі комісії. Постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року, зі змінами, утворено на постійній основі звичайні та спеціальні виборчі дільниці, в області – 928 виборчих дільниць.

На сьогодні, райдержадміністраціям та міським (міст обласного значення) радам необхідно провести перевірку виборчих дільниць та їх робочих кімнат щодо їх відповідності встановленим санітарним нормам і технічним вимогам, забезпечення електропостачанням та телефонним зв’язком, обладнання засобами протипожежної безпеки.

Паралельно з президентськими виборами 25 травня відбудуться вибори Сотницько-Балківської сільського голови (Новоукраїнський район), Ємилівського сільського голови (Голованівський район), Голованівського селищного голови, Чемерпільського сільського голови (Гайворонський район), Подорожненського сільського голови (Світловодський район) та Бобринецького міського голови.


1597Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: