Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/01/u-zapovidniku-muzei-karpenka-karogo-scho-na-hutori-nadija-vidkrito-vistavku-t-g-shevchenko-nazar-stodolja-u-teatri-i-kino-.htm
новини, 1 квітня 2014

У заповіднику-музеї Карпенка-Карого, що на Хуторі Надія, відкрито виставку «Т.Г.Шевченко. «Назар Стодоля» у театрі і кіно»

27 березня 2014 року, до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка та до міжнародного Дня театру, відкрито виставку «Т.Г.Шевченко. «Назар Стодоля» у театрі і кіно» у заповіднику-музеї  І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія.

Тема людських взаємин і суспільних відносин, як за часів Кобзаря, так і сьогодні гостро прослідковується у нашому житті. Непорозуміння, обман і зрада, честь і любов  хвилювали героїв Шевченкової п’єси «Назар Стодоля», хвилюють ці проблеми і нинішніх українців.

Фотоматеріали з коментарями розповідають про сценічну долю п’єси від постановок її корифеями українського театру, їхніми учнями і послідовниками до сучасних прочитань і втілень українськими театрами професійними, самодіяльними та колективами діаспори. Йдеться також про відомі екранізації твору українськими кінематографістами.


Виставка експонуватиметься протягом трьох місяців. Запрошуємо її відвідати у приміщенні меморіального музею у заповіднику-музеї І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія (с.Миколаївка Кіровоградського району).


2319Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: