Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/01/generalne-pribirannja-po-kirovogradski.htm
новини, 1 квітня 2014

Генеральне прибирання по-кіровоградськи

Сприятливі погодні умови дозволили розпочати генеральне прибирання Кіровограда задовго до офіційно оголошеного місячника благоустрою, який стартував першого квітня відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради - повідомляєофіційний сайт Кіровоградської міськради.

До цієї акції активно долучились всі кіровоградські ЖЕКи та КРЕПи, а також комунальні підприємства. Допомогу в прибиранні міста комунальникам надають і трудові колективи підприємств, які облаштовують закріплені за ними території, партійні та громадські організації, студенти, школярі. Про хід загальноміської толоки журналістам кіровоградських видань розповів заступник міського голови Сергій Поліщук на прес-конференції в міській раді. – Завдяки активній участі громадськості у наведенні ладу в обласному центрі нам вдалося виконати значний обсяг робіт у Ковалівському парку, – зазначив Сергій Юрійович. – Працівники ЖЕКів та КРЕПів облаштовують спортивні й дитячі майданчики – прибирають території, фарбують, ремонтують тощо. 


Дяка членам громадських організацій за те, що наводять лад у зеленому масиві на вулиці Терешкової, парку Космонавтів. Члени ВО “Батьківщина” звернулися з ініціативою висадити зелені насадження біля озера, що на Озерній Балці на честь Небесної сотні. Таким чином, там буде висаджена ціла алея. Не забудуть у цьому році й про парк Перемоги, де з минулого року активно проводились роботи з благоустрою цього зеленого куточка міста. Тепер є чималий перелік представників різних громадських організацій та трудових колективів, які бажають долучитись до прибирання саме цієї території. У місті існує глобальна проблема несанкціонованих сміттєзвалищ. Вирішити її поки що не вдається, адже над її викорененням потрібно працювати гуртом: і комунальникам, і містянам. Але поки комунальні служби прибирають, кіровоградці смітять. 


Приклад – лісопаркова зона. Кілька тижнів тому там провели генеральне прибирання, ліквідували не один стихійний смітник. А після вихідних на прибраних місцях знову виросли купи сміття. І це при тому, що неподалік розташовані сміттєві баки. Тож самі мешканці повинні обирати – чи жити їм і суцільному смітті, чи, навівши раз порядок, підтримувати його, наголосив Сергій Поліщук.


Організовується загальне прибирання Фортечних валів біля ЗОШ №32, де утворилося сміттєзвалище. Потім буде наведено порядок вздовж вулиці Ушакова, у сквері імені Аксьонкіної, у сквері на вулиці Олександрійській, на вулиці Преображенській. До цих робіт буде залучено працівників підприємств та організацій, які розташовані на зазначених вулицях. Триває й прибирання міських кладовищ. Зараз завершується благоустрій Долекосхідного кладовища. Є домовленість з інвесторами щодо встановлення огорожі на цьому цвинтарі, і незабаром роботи будуть розпочаті. 


Також місячник з благоустрою передбачає проведення двох загальноміських суботників – 12 та 25 квітня. Тож у кожного кіровоградця буде можливість докласти і свою працю до благородної справи. Зі свого боку комунальні служби нададуть активістам всю необхідну техніку, інструменти та матеріали. Всю інформацію щодо проведення місячника з благоустрою, контактних телефонів головного управління житлово-комунального господарства можна знайти на сайті цього структурного підрозділу.


Зателефонувавши, можна буде дізнатись і про адреси зон прибирання, можливості залучення техніки та інвентарю. Важливо, відзначив Сергій Поліщук, що на час проведення місячника все сміття від прибирання буде прийматись на міському сміттєзвалищі безкоштовно.


2207Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: