Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 березня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/03/31/gubernator-petik-z-izdiv-v-skandalnu-uljanovku.htm
новини, 31 березня 2014

Губернатор Петік з’їздив в скандальну Ульяновку

Голова обласної державної адміністрації Олександр Петік під час робочої поїздки до Ульяновки зустрівся з учасниками конфлікту, що стався за участі головного лікаря районної ЦРЛ - повідомляєофіційний сайт Кіровоградської ОДА.

Нещодавня подія, що сталася у кабінеті головного лікаря Ульяновської центральної районної лікарні Олександра Ткаленка, коли кілька місцевих жителів здійснювали фізичний та психологічний тиск, з тим, щоб той написав заяву на звільнення, викликала резонанс не лише в області, а в Україні.

Як заявили особи, які брали участь у нападі на головного лікаря, вони нібито діяли під впливом власних емоцій, адже були обурені тим, що Ткаленко представляє у районі "Правий сектор" і суміщає свою роботу з політичною діяльністю, що, на їх думку, є неприпустимим.
У свою чергу Олександр Ткаленко, який позиціонує себе керівником районного осередку "Правого сектору", громадського об’єднання, яке насправді не є офіційно зареєстрованим на території області, надав голові ОДА та присутнім на зустрічі керівникам правоохоронних органів, матеріали, які нібито засвідчують факти численних зловживань зі сторони певних осіб, у тому числі місцевих посадовців, зокрема, їхню причетність до нелегальної торгівлі зерном та гербіцидами, ухиляння від сплати податків, закриття кримінальних справ та інших правопорушень.
Далі, по ходу розмови, з’ясувалося, що правоохоронці вже проводять слідчі дії щодо подій в Ульяновській ЦРЛ, а також стосовно хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї у ресторані "Батьківська хата", особами, які причетні до побиття Олександра Ткаленка.
Олександр Петік відзначив, що не важливо, хто під які політичні бренди маскується. Якщо правопорушники беруть в руки зброю, вчиняють протиправні дії, принижують людську гідність і порушують права та свободи громадян, то мають відповісти за законом. – Правову оцінку буде дано кожному учаснику зазначеного конфлікту, – наголосив голова ОДА.
Коментуючи представникам засобів масової інформації результати зустрічі, Олександр Петік відзначив: – Із розмови з двома сторонами конфлікту, з представниками правоохоронних органів, я зробив два основних висновки. По-перше, я пересвідчився, що коли працюють інститути громадянського суспільства, зокрема, коли є принципова та небайдужа позиція журналістів, це дало можливість одержати інформацію про події в Ульяновці. – З'ясувалося, що зазначений конфлікт насправді не має політичного забарвлення, адже там не було жодного представника тієї чи іншої політичної партії, які зареєстровані у нас в області, всупереч тому, що заявлялося раніше, начебто певні політичні сили таким способом вирішують на місцях кадрові питання, – зазначив Олександр Петік.
Другий висновок, Ми, як посадові особи, за правової підтримки Генеральної Прокуратури та інших правоохоронних органів держави маємо відреагувати на ті факти, які були озвучені під час цієї зустрічі. 


Зокрема, про те, що впродовж декількох років діяльність органів влади в Ульяновському районі була деформованою, всупереч діючому законодавству та Конституції України. Вже зафіксовано випадки застосування у районі серед білого дня автоматичної зброї певними особами, які не є посадовцями і не мають на це законного права і поводяться так, нібито тут не діють закони. Озвучена також інформація про те, що в районі проводиться незаконна комерційна діяльність, не сплачуються податки. Тому, по усіх фактах правоохоронними органами будуть проведені слідчі дії і дано відповідну правову оцінку, – наголосив керівник області.
– В Ульяновському районі мають панувати законність, лад та спокій, і забезпечити це – наше спільне завдання. Це стосується також усіх політичних партій та громадських об’єднань, які мають діяти виключно у рамках чинного законодавства. На сьогодні ситуація в районі є контрольованою і керованою, і ми не допустимо, щоб щось подібне повторилося на території області, – наголосив голова облдержадміністрації.


2393Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: