Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/09/23/zasudzheno-deputata-kirovogradskoi-miskoi-radi.htm
новини, 23 вересня 2013

Засуджено депутата Кіровоградської міської ради

Набув чинності вирок Кіровського районного суду м. Кіровограда стосовно депутата міської ради, яка за сумісництвом є керівником приватної структури, що реалізує арештоване майно, повідомляє прес-сектор УСБУ в Кіровоградській області.

19 квітня ц.р. співробітниками СБУ затримали депутата у власному офісі «на гарячому» під час одержання 15 тис. 300 гривень від місцевого мешканця за сприяння у купівлі легкового автомобіля іноземного виробництва через аукціон за заниженою ціною.

За результатами судового розгляду її засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368-3 (одержання хабара у великому розмірі) Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 5 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах та організаціях, діяльність яких пов’язана з реалізацією арештованого та конфіскованого майна строком на 1 рік.

Зазначимо, що цей факі обговорювався на позачерговій сесії кіровоградської міської ради, яка відбулась 19 вересня. Голова фракції Партії регіонів Юрій Тітов вніс проект рішення, про позбавлення депутатських повноважень депутата міської ради Любові Виноградової, щодо якої і був винесений вирок, про який повідомляє СБУ. Нагадаємо, що Любов Виноградова стала депутатом міської ради за списками Партії регіонів, але нещодавно  увійшла до складу фракції партії «УДАР». Зокрема, Закон України «Про місцеве самоврядування» передбачає можливість позбавлення депутатських повноважень депутата відповідної сесією органу місцевого самоврядування .

Але депутати не підтримали такої ініціативи - "за" проголовувало лише 38 осіб, тобто, не вистачило одного голосу для прийняття рішення.



3457Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: