Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/09/18/na-kirovogradschini-vikrito-fermeriv-jaki-oshukali-derzhavu-na-3-5-miliona-griven.htm
новини, 18 вересня 2013

На Кіровоградщині викрито фермерів, які ошукали державу на 3,5 мільйона гривень

Оперативники Міндоходів області з’ясували, що службові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю, користуючись пільгою зі сплати податку на додану вартість, не доплатили в бюджет „кругленьку суму” – 3,5 млн.грн., повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області.

Податковий кодекс України дозволяє виробникам сільськогосподарської продукції за певних умов не перераховувати суми ПДВ до казни, а залишати їх у розпорядженні та використовувати для виробничих потреб. Однією з вищезазначених вимог є те, що відповідний товар має бути власного виробництва.

Проте, це не завадило товариству відобразити у звітності „пільговий” продаж сільськогосподарської продукції за відсутності у власності або оренді земельних ділянок, на яких її можна виростити. У такій ситуації податок на додану вартість мав би сплачуватися до держскарбниці. Але фермери вирішили інакше, чим завдали державі збитків в особливо великих розмірах.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, триває досудове слідство.


2074Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: