Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/02/05/kirovogradskii-proekt-prisvjachenii-kovalivskomu-parku-vidznachiv-maikrosoft.htm
новини, 5 лютого 2013

Кіровоградський проект, присвячений Ковалівському парку, відзначив Майкрософт

Навчальний проект «Наш парк» (англ. «Our Park») минулого року було подано на Дев`ятий Всеукраїнський конкурс «Вчитель-новатор», який проводится компанія Майкрософт. За результатами розгляду журі, проект ін увійшов у 100 лауреатів та буде відзначений відповідним сертифікатом. Про це пише у соцільній мережі «Facebook» одна із ініціаторів проекту – Маргарита Калюжна.

За її словами, на конкурс у минулому році надійшла рекордна кількість робіт - 2 586. Кіровоградський проект, – робота учнів 8-Д класу НВК «Кіровоградський Колегіум», - було спрямовано на заохочення вивчення англійської мови та міжкультурного діалогу.

- Учні мали змогу шукати, класифікувати, обговорювати, розповсюджувати, писати та представляти інформацію про парк свого рідного міста. Вони досліджували навколишнє середовище – парк Ковалівський м. Кіровограда, збирали інформацію, брали інтерв’ю, фотографували, знімали відео, писали есе та створювали презентацію. Усі активності направлено на розуміння значення парку в житті кіровоградців, роздумів за темою чи змінюється парк з часом та креативному втіленні своїх ідей, - розповідає пан Маргарита.

Робота над проектом складалася з двох етапів. Перший – знайомство з історією парку, створення відео та фоторепортажів. Другий – розробка уроку “Our Park” для інтерактивної дошки Panaboard, презентація учнівських есе та створення події у соціальній мережі Facebook.

- Неочікуваним були для учнів і відкритість кіровоградців, які ділилися спогадами про парк, або пропонували своє бачення парка у майбутньому. Найбільше діти були здивовані тим, що під час одного з інтерв’ю в парку, один із його відвідувачів почав спілкуватися з ними на англійській мові
- розповідає пан Маргарита.

Під час пошуку інформації про Ковалівський парк, діти довідалися, що колись на його території було розташовано циклограм для велосипедистів. Зацікавилися,що означає це слово, знайшли у пошукових системах – арена. Свої надбання ми представили у вигляді розробки уроку “Our Park” для інтерактивної дошки та роздумів учнів над питанням «Чи змінюється парк крізь часи?», який представлено у вигляді презентації. Висновок: "Парк змінюється з часом, як і люди, що живуть у ті часи". Також було створено подію «Парк крізь часи» у соціальній мережі Facebook, де було запропоновано її учасникам різні опитування. Робота над проектом сприяла розвитку навичок, якими повинен володіти учень 21 сторіччя: співпраці, творчому мисленню, пошуку та застосуванню інформації, використанням технологій та самостійності.

Довідка: Конкурс, про який йде мова, спрямовано на підвищення якості навчання учнів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), виявлення кращого досвіду створення інноваційних освітніх програмних продуктів на основі ресурсів Microsoft, розвиток ініціативи педагогів, студентів та науковців у розробці та вдосконаленні навчально-методичних матеріалів, мотивування педагогів до використання ІКТ в навчально-виховному процесі. Учасниками конкурсу є учителі загальноосвітніх навчальних закладів, викладачі та студенти вищих навчальних закладів, науковці.

5106Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: