Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор:
Дата: 10 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2020/01/10/u-kropivnitskomu-vidbudetsja-kinofestival-evropeiskih-filmiv-evrofest-kino-dlja-kozhnogo-.htm
афіша, 10 січня 2020

У Кропивницькому відбудеться кінофестиваль європейських фільмів «Єврофест: кіно для кожного»



З 18 січня в рамках проекту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа» відбудеться «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю.


На фестивалі будуть показані 6 європейських кінохітів – тріумфаторів європейських фестивалів. Усі вони торкаються різних аспектів інклюзивності – віку, раси, гендеру тощо. «Єврофест» організовано за підтримки програми CultureBridges,яка фінансується Європейським Союзом в межах впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, впроваджується Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу. Фільми демонструються мовою оригіналу із субтитрами. Фільм «Чемпіони» також буде доступний для показів з тифлокоментарем (додаткова аудіодоріжка, яка пояснює, що відбувається у сценах фільму, для людей з порушенням зору) та адаптованим субтитруванням (текстова доріжка, що супроводжує фільм написами у нижній частині екрану для людей з порушенням слуху).


Покази відбуваються щосуботи о 17.00 в актовій залі бібліотеки.

Вхід – вільний.



18.01.20

ВАС НЕ БУЛО НА МІСЦІ

SORRY, WEMISSEDYOU

Країна: Великобританія, Франція, Бельгія, 2019

Хронометраж: 100 хв.

Жанр: драма

Режисер: Кен Лоуч

У ролях: Кріс Хітченс, Деббі Ханівуд

Рікі, Еббі та їхні двоє дітей живуть у Ньюкаслі. Це міцна сім'я,  в якій піклуються один про одного. Рікі постійно змінює заробітки, а Еббі, яка любить свою роботу, опікується старенькими. Вони старанно і багато працюють, розумно економлять, проте в якийсь час обом спадає на думку, що це хибний шлях: у них ніколи не буде фінансової незалежності або власного будинку. Але їм випадає шанс – революція додатків пропонує Рікі золоту можливість. Вони з Еббі укладають парі. Вона продає свою машину, щоб Рікі міг купити новенький фургон, стати водієм і нарешті мати свій власний бізнес.



25.01.20

ЗЖЕРТІ ЛЕВАМИ

EATENBYLIONS

Країна: Велика Британія, 2018

Хронометраж: 95 хв.

Жанр: комедія

Режисер: Джейсон Вінгард

У ролях: Антоніо Аакіл, Джек Керолл, Азім Чодрі

Після смерті бабусі брати Піт і Омар опиняються перед непростим вибором: вони хочуть жити разом, але тітка Піта не бажає приймати Омара в свою сім'ю. Тоді брати вирушають на пошуки батька Омара, знаючи лише, що його звуть Малік, і він живе в Блекпулі.




1.02.20

ЛАЙКО: РОМ У КОСМОСІ

LAJKÓ – CIGÁNYAZ ÜRBEN

Країна: Угорщина, 2018

Хронометраж: 90 хв.

Жанр: трагікомедія

Режисер: Балаш Ленд'єла

У ролях: Тамаш Керестеш, Йожеф Дьябронка, Тібор Палфф

На початку 1957 року Радянський Союз вирішує надати Угорщині почесну нагоду:визначити першого космонавта. Найбільш відповідним кандидатом виявляється льотчик-ром Лайош Сербан, відомий всім як Лайко. Все життя його тягне до зірок і космічних просторів.



8.02.20

РОБОТА БЕЗ АВТОРСТВА

WERKOHNEAUTOR

Країна: Німеччина, Італія, 2018

Хронометраж: 189 хв.

Жанр: драма

Режисер: Флоріан Генкель фон Доннерсмарк («Життя інших»)

У ролях: Том Шилінґ, Себастьян Кох («Життя інших», «Чорна книга»), Паула Бір («Франц», «Транзит»)

Історія німецького художника Ґерхарда Ріхтера, дитинство якого випало на нацистські роки, що вплинуло не тільки на його життя, але і на творчість.



15.02.20

ЗИМОВІ МУХИ

ZIMSKEMUHE

Країна: Чехія, Словаччина, Польща, Словенія, Франція, 2018

Хронометраж: 90 хв.

Жанр: трагікомедія

Режисер: Олмо Омерзу

У ролях: Томаш Мрвік, Ян Франтішек Угер, Елішка Крженкова, Ленка Валасакова

Двоє непосидючих хлопців-підлітків вирушають у непросту подорож, що зрештою обертається на історію про дорослішання, сповнену імпульсивності, нестримності та невинності.



22.02.20

ЧЕМПІОНИ

CAMPEONES

Країна: Campeones

Хронометраж: 90 хв.

Жанр: трагікомедія

Режисер: Хав'єр Фессер

У ролях: Хав'єр Гутьєррес, Атенея Мата, Хуан Франсиско Маргальо

Тренер з баскетболу, засуджений до громадських робіт, отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей, які мають особливості інтелектуального розвитку.



29.02.20

СИНИ ДАНІЇ

DANMARKSSØNNER

Країна: Данія, 2019

Хронометраж: 120 хв.

Жанр: трилер

Режисер: Улаа Салім

У ролях: Мохаммед Ісмаїл Мохаммед, Закі Юссеф, Імад Абул-Фул

Данія, 2025 рік. Після страшного теракту в Копенгагені в країні різко зросла расова нетерпимість. Напередодні парламентських виборів рейтинг крайнього правого націоналіста Мартіна Нордаля стрімко злітає вгору. Закарія вступає до лав радикальної організації, де знайомиться з Алі. Мета організації – всіляко запобігти приходу до влади неонацистів. Молоді люди готуються до найрішучіших дій, не розуміючи, що вони – лише незначні пішаки у великій політичній грі.


2561Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: