Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Максим Бойчура
Дата: 11 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2017/12/11/u-kropivnitskii-pribuvajut-chudotvorni-moschi.htm
афіша, 11 грудня 2017

У Кропивницький прибувають чудотворні мощі

Максим Бойчура

У п’ятницю, 15 грудня, в Кропивницький прибувають мощі святого апостола Андрія Первозванного і священномученика Трифона. Святині доставлять до нашого міста з Києва за сприяння Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви.

Зустріч святих мощей відбудеться 15 грудня о 16:00 в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці (біля спорт. школи). Приклонитися до святинь у соборі можна буде до 19-ї години 17 грудня.

З 18 по 20 грудня мощі будуть відкриті для поклоніння в Покровському храмі (м-н Ковалівка, вул. Фрунзе, 14)

Про правильне відношення до мощей розповідає клірик Кафедрального собору священик Максим Бойчура.

«Як правило, у дні, коли у місто прибувають мощі,до храмів стоять великі черги – у людей прокидається віра,  вони лишають все і біжать до церкви. Але питання в тому, яка прокидається віра: в чудо зцілення чи в Бога, завдяки якому відбувається це чудо?! В більшості випадків про Бога в такі моменти згадують одиниці, увага ж  зосереджується на іконі або на мощах того чи іншого святого. Ми всі чекаємо чуда, забуваючи про основну ціль нашого існування – про спасіння душі. В такі моменти переважна більшість людей просять все що завгодно, але не головне.

У день поклоніння чудотворній іконі або святим мощам люди просять про здоров'я, про сімейне щастя, про удачу, про вдалий заробіток. Для чого? Для того, щоб комфортно прожити саме земне життя, щоб гладко все проходило в цьому тимчасовому житті, при цьому забуваючи про головне: про вічне, про Хліб Життя, причащаючись якого людина має можливість отримати вічне життя. І сьогодні, як ніколи, актуальні слова Спасителя: «Істинно, істинно кажу Вам, що Ви шукайте мене не тому, що бачили чудеса, атому, що їли хліб і наситилися». (Ін.6.26). По словам святого Письма, ми, маючи вуха, не чуємо, маючи очі, не можемо побачити головного.

Для правильного поклоніння потрібно розібратися, хто такі ті святі, до мощей яких ми приклоняємося, звертаючись за допомогою. В першу чергу, це люди такі ж, як і ми,складаються із такої ж плоті і крові. Але на відміну від нас, вони відкрили своє серце Богу і стали вміщати в своїх тілах самого Бога, стали храмами (приміщеннями) Бога. В їх житті суб’єктом дії став сам Бог, і в їх житті привідкрилось Царство небесне ще тут на землі, яке в повній мірі відкрилось після їх смерті. І саме завдяки цьому від їх мощей (тіл або частин тіл, які збереглися до сьогодні) відбуваються зцілення. І якщо ми насправді хочемо, щоб в нашому житті відбулося чудо, то, крім всього іншого, необхідного нам в житті, варто попросити головного:  щоб і ми ставали храмами Бога, щоб і ми домоглися можливості діяти Богу в нашому житті для преображення (зміни) світу на краще. Крім цього,варто просити про такі загальнолюдські цінності,як любов до Бога і ближнього, мир душевний, спокій, радість, небажання грішити, добро, милість, смирення, прощення. Тобто не лише про земне, якому рано чи пізно прийде кінець, а про вічне», - пояснює священик Максим Бойчура.


3729Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: