Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Прес-клуб реформ, фото - Анна Горобцова
Дата: 21 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/07/21/marafon-u-den-viboriv-persha-informatsiina-sesija.htm
політика, 21 липня 2019

Марафон у день виборів: Перша інформаційна сесія

Прес-клуб реформ, фото - Анна Горобцова

Щоразу під час виборів - місцевих, парламентських, президентських - громадська організація "Прес-клуб реформ" проводить інформаційний марафон. Це серія прес-конференцій, під час яких політики та громадські діячі діляться із журналістами інформацією про те, як проходять вибори на Кіровоградщині.

Сьогодні, 21 липня у Прес-клубі заплановано чотири прес-конференції, і перша вже відбулася о 9.00. Наступні будуть о 12.00, 15.00 та 18.00, а заключна прес-конференція по виборам відбудеться у понеділок 22 липня та почнеться об 11.00. Відкрила Марафон у день Парламентських виборів координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич. Вона привітала присутніх та глядачів, які долучилися до ефіру онлайн, а також поінформувала, що, за словами члена ОВК №99 Євгена Савранського, всі дільниці 99-го виборчого округу відкрилися вчасно. Далі Вікторія передала слово спікерам та спікеркам.

Першою під час Марафону, вже традиційно, виступила представниця громадської організації. Це була Ольга Гріднєва, експертка проекту «реАнімація виборців», що його втілює громадська організація "Турбота" за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Ольга Гріднєва розповіла про перебіг проекту, а також підвела результати конкурсу мультфільмів, що проходив у рамках проекту. Перемогли по кількості переглядів автори мультфільму "Обирай обачно!" із Професійного ліцею сфери послуг у Кропивницькому.

Також пані Ольга розповіла присутнім про чат-бота "Помічник виборця", що був створений у рамках проекту. Ви також можете на нього підписатися - просто тисніть на посиланняhttps://m.me/427760384745537?ref=w6620707 - і далі натискайте на кнопку "Почати".

У цьому чат-боті зібрана інформації про партії, їхні програми та списки кандидатів, а також - окремо, по трьом областям (Кіровоградська, Полтавська та Черкаська) інформація про кандидатів-мажоритарників: їхні фото, біографії та програми. Також у чат-боті кожен виборець може знайти свою дільницю та зайти у персональний кабінет, розташований на сайті ЦВК, Станом на день виборів на чат-бот "Помічник виборця" вже підписалося 3 200 осіб.

 У рамках прес-конференції виступила також Ірина Коваленко, довірена особа кандидата у народні депутати Олександра Дануци. Вона розповіла, що день виборів почався спокійно і спостерігачі та члени ДВК від цього кандидата не зафіксували наразі порушень на дільницях 99-го округу.

Натомість напередодні виборів, за словами пані Ірини, невідомі особи вчилини протиправні дії, розповсюджуючи у День тиші наліпки із зображенням кандидата - наклеюючи їх на свіжопофарбовані двері під'їздів. Це викликало хвилю обурення серед громадян - і також серед штабістів кандидата, адже, як стверджує Ірина Коваленко, жодного відношення до цих дій Олександр Дануца та його команда не має. Пані Ірина повідомила, що штаб кандидата має відео тих, хто поширював наліпки, і їхні дії матимуть наслідки.

 Третій спікер, який поділився із журналістами враженнями від початку голосування на дільницях округу №99 був кандидат у народні депутати Тігран Хачатрян. Він привітат всіх присутніх із спокійним початком дня виборів, а також згадав про меморандум щодо ведення чесних виборів, ініціатором підписання якого свого часу виступив саме цей кандидат.

І хоча, за словами Тіграна Самвеловича, не всі кандидати змогли підписати цей документ, та й не всі далі у процесі виборів поводилися достатньо чесно, його команда намагалася вести агітацію та кампанію загалом максимально прозоро і на позитиві. Тігран Хачатрян сподівається, що так само спокійно і позитивно пройде день виборів і будуть підведені підсумки голосування і сьогодні.


Друга інформаційна сесія - тисніть тут

Третя інформаційна сесія - тисніть тут


3708Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: